Mick Schumacher: »Primerjave z očetom me ne motijo, je moj idol«

Nemški dirkač Mick Schumacher se seli v formulo 2. Prvi korak: testiranja v Abu Dabiju.
Fotografija: Mick Schumacher bo konec tedna testiral formulo 2 v Abu Dabiju. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mick Schumacher bo konec tedna testiral formulo 2 v Abu Dabiju. FOTO: Reuters

Potem ko je osvojil naslov prvaka v formuli 3, se Mick Schumacher, sin rekorderja po številu nazivov svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja – ponaša se s sedmimi lovorikami – seli razred višje. Za ekipo Prema bo v prihodnji sezoni dirkal v formuli 2.

Devetnajstletnik, ki se je Premi pridružil leta 2016, je v minuli sezoni vknjižil osem zmag, 14 stopničk in sedem najboljših štartnih položajev. V moštvu so poudarili njegov napredek in velik potencial za naslednji izziv, ki ga čaka. "Počaščen sem, da bom nadaljeval sodelovanje s Premo tudi v prihodnjem letu in da gremo še raven višje, kar je logičen korak na moji športni poti. V prihodnje bi rad izboljšal svoje tehnične izkušnje in dirkaške sposobnosti. Se že veselim testiranj dirkalnika v Abu Dabiju," je na družbenih omrežjih zapisal Schumacher mlajši. Ta ga čakajo še ta teden od četrtka do sobote.

Nemški najstnik je s selitvijo v formulo 2, v kateri bo dirkal v prihodnji sezoni, korak bližje formuli 1. FOTO: Reuters
Nemški najstnik je s selitvijo v formulo 2, v kateri bo dirkal v prihodnji sezoni, korak bližje formuli 1. FOTO: Reuters

 

Tih, umirjen, a prijazen in dostopen


Mick pravi, da nima nič proti, če ga primerjajo z očetom, legendarnim dirkačem, ki se je hudo poškodoval pred petimi leti med smučanjem v Franciji. "Primerjave me ne motijo. Vedno se bom primerjal z najboljšimi in moj oče je najboljši. Je tudi moj vzornik," je prejšnji teden povedal v intervjuju za nemško televizijo RTL. Dodal je še, da imeti očeta zvezdnika lahko v dirkaškem svetu odpira vrata in olajša pot, a na koncu v dirkalniku ostaneš sam. 

Schumacherjevi so se povsem zaprli pred javnostjo, Michaelovega zdravstvenega stanja ne razkrivajo. Mickov dober prijatelj Nicklas Nielsen je dejal, da o tej temi Mick nikoli ne govori, včasih le omeni, da pridejo trenutki, ko je težko. Nielsen je kolega sicer opisal kot tihega, umirjenega, prijaznega, a dostopnega fanta, ki se rad pogovarja z vsemi.

Komentarji: