Mihalinčeva dobila šprinterski dvoboj na Poljskem

Slovenska atletinja po zmagah v Szczecinu dobila povabilo na miting diamantne lige v Birminghamu.
Fotografija: Maja Mihalinec je bila najboljša v obeh šprinterskih preizkušnjah. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Maja Mihalinec je bila najboljša v obeh šprinterskih preizkušnjah. FOTO: Tadej Regent/Delo

Maja Mihalinec je na atletskem mitingu v Szczecinu na Poljskem zmagala tako v teku na 100 (11,48 sekunde) kot na 200 m (23,06) ter tako dobila posebni seštevek šprinterskega dvoboja, v katerem so upoštevali skupni seštevek obeh tekov po mednarodnih tablicah Iaaf. Dobila je tudi povabilo za diamantno ligo v nedeljo v Birminghamu.

Na mitingu sta nastopila še dva slovenska predstavnika. Anita Horvat je bila tretja v teku na 400 m (52,53), na 1500 m pa je bil deseti Jan Petrač (3:44,93).

Maja Mihalinec bo v nedeljo nastopila na mitingu diamantne lige v Birminghamu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Maja Mihalinec bo v nedeljo nastopila na mitingu diamantne lige v Birminghamu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


»Žal je tudi tokrat pihal precej močan veter v prsi, na 200 m so ga izmerili kar -2,4 m/s, kar je bilo čutiti tudi med tekom. Nad doseženima izidoma sem bila glede na pogoje zelo presenečena, saj to pomeni, da lahko tečem res zelo hitro. V nedeljo bom nastopila na diamantni ligi v Birminghamu v teku na 100 m, ki sicer ne šteje letos v točkovanju te serije najprestižnejših mitingov na svetu,« je pojasnila Mihalinčeva.

»Z uvrstitvijo sem kar zadovoljna. Začela sem sicer prepočasi in mi je na koncu zmanjkalo časa, a bi prehitela več tekmic. Dosežen čas zato žal ni bil nek presežek, želela sem več, vendar je bil veter v prsi v zadnjih 100 m premočan,« pa je sporočila Horvatova, ki bo naslednjič tekla v Roveretu in Zagrebu.

Preberite še:

Komentarji: