Mirujejo tudi divje vode

Mednarodna sezona kajaka in kanuja odpovedana do konca avgusta.
Fotografija: Kanuist Benjamin Savšek še čaka na tekmovalni zagon sezone. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Kanuist Benjamin Savšek še čaka na tekmovalni zagon sezone. FOTO: Tomi Lombar

Upravni odbor Mednarodne kajakaške zveze je potrdil, da so vsa mednarodna tekmovanja pod okriljem krovne svetovne federacije za kajakaški šport do letošnjega septembra odpovedana ali prestavljena. Za zdaj dopuščajo možnost organizacije nekaterih mednarodnih tekmovanj v jesenskem delu, če bodo razmere to omogočale.

Že pretekli mesec je mednarodna federacija sporočil, da bosta svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Ljubljani in svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah v neolimpijskih disciplinah v Szegedu prestavljena na september, zdaj pa so sporočili še, da bodo ob koncu maja to odločitev še enkrat pretehtali v skladu s takrat znanimi informacijami in razmerami v svetu.
 

Nejasnosti


Evropska kajakaška zveza ima sestanek upravnega odbora predviden za prihodnji teden, tudi njih pa čakajo zahtevne odločitve. Zaenkrat so odpovedali ali prestavili vsa tekmovanja do sredine avgusta, več informacij je tako možno pričakovati ob koncu prihodnjega tedna.

Solkanu je bila zaupana organizacija evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki naj bi bilo na Soči v sredini avgusta.
 

Nov koledar


Ker so z vladnim odlokom dovoljena domača tekmovanja, bodo prihodnji teden strokovni svet Kajakaške zveze Slovenije ter odbora za mirne in divje vode razpravljali o predlogu novega tekmovalnega koledarja krovne nacionalne kajakaške zveze in navodilih za organizacijo tekmovanj v času ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa.

Komentarji: