Mladi finski as drvi, kot da bi bil z drugega planeta

Komaj 21-letni Kalle Rovanperä zmagal tudi na reliju za svetovno prvenstvo na Portugalskem.
Fotografija: Kalle Rovanperä je bil najhitrejši tudi na Portugalskem. FOTO: Miguel Riopa/AFP
Odpri galerijo
Kalle Rovanperä je bil najhitrejši tudi na Portugalskem. FOTO: Miguel Riopa/AFP

Mladi finski dirkaški as Kalle Rovanperä (toyota yaris) je slavil še tretjo zmago zapovrstjo v svetovnem prvenstvu v reliju, potem ko je prvo mesto osvojil tudi na Portugalskem. S tem uspehom se je še utrdil na vrhu skupne razvrstitve.

»V zadnjem obdobju mi gre res vse po načrtih in željah,« je kar žarel od sreče komaj 21-letni vzhajajoči zvezdnik iz mesta Jyväskylä, ki je minuli konec tedna v svojo korist odločil osem od 21 hitrostnih preizkušenj na Portugalskem. Najhitrejši je bil tudi na zadnji HP, tako da je v seštevku četrtega letošnjega relija za svetovno prvenstvo svoj naskok pred drugouvrščenim valižanskim moštvenim sotekmovalcem Elfynom Evansom povečal na 15,2 sekunde.

»Zahvaliti se moram sovozniku Jonneju Halttunenu in celotni ekipi. Razmere so bile zahtevne, naš avtomobil pa kot vedno popoln, tako da smo lahko vsi veseli,« je bil nasmejan Rovanperä, ki ga je posebej pohvalil tudi vodja Toyotine ekipe Jari-Matti Latvala: »Kalle je od prvega dne, ko je odpiral progo in čistil ceste, vozil sijajno. Dozorel je v vrhunskega dirkača. Neverjetno, kako se pri 21 letih spopada s pritiskom.«

Na tretjo stopnico zmagovalnega odra se je zavihtel Španec Dani Sordo (hyundai i20, + 2:17,3), ki je tik pred zdajci na nehvaležno četrto mesto potisnil Japonca Takamoto Kacuto (toyota yaris, + 2:19,4) in na ta način preprečil trojno zmago Toyote.

Preberite še:

Komentarji: