Na evropsko prvenstvo deseterica, prvič brez predsednika, vložili prve tožbe

Med prijavljenimi slovenskimi judoisti za 72. prvenstvo stare celine, ki se bo v petek začelo v Montpellierju, tudi svetovna podprvakinja Andreja Leški.
Fotografija: Kaja Kajzer že ima kolajno z evropskega prvenstva, pred dobrima dvema letoma je zablestela s srebrno kolajno v Lizboni. FOTO: Rok Rakun/ppr.si
Odpri galerijo
Kaja Kajzer že ima kolajno z evropskega prvenstva, pred dobrima dvema letoma je zablestela s srebrno kolajno v Lizboni. FOTO: Rok Rakun/ppr.si

Montpellier bo prihodnji konec tedna (med 3. in 5. novembrom) gostil že 72. evropsko prvenstvo v judu, na katerem bo nastopilo 396 tekmovalcev in tekmovalk iz 46 držav. V Francijo bo odpotovalo tudi deset slovenskih judoistov in judoistk.

V ženski konkurenci bodo ob Anki Pogačnik (Triglav, do 70 kg), ki bo branila bronasto kolajno z lanskega prvenstva stare celine v Sofiji, naše barve branile še svetovna podprvakinja Andreja Leški (Bežigrad, do 63 kg), Maruša Štangar (Olimpija, do 48 kg), Kaja Kajzer (Bežigrad, do 57 kg) in Metka Lobnik (Apolon Maribor Hoče, do 78 kg).

Med moškimi se bodo pod slovensko zastavo borili David Štarkel (Impol, do 60 kg), Martin Hojak (Bežigrad, do 73 kg), Juš Mecilošek (Bežigrad, do 81 kg) ter težkokategornika Vito Dragič (Impol) in Enej Marinič (Branik Maribor, oba nad 100 kg). Na turnirju v Montpellierju bo sicer možno osvojiti tudi dragocene točke v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu.

Ob tem kaže omeniti, da bo to prvo prvenstvo brez predsednika Judo zveze Slovenije (JZS), potem ko so na nedavni izredni seji skupščine razrešili Lovrencija Galufa. Vlogo vršilca dolžnosti prvega moža bo do predčasnih volitev oziroma do konca mandata opravljal dosedanji drugi podpredsednik Borut Marošek.

Toda zgodbe okrog volitev, ki so tudi v tujih judoističnih krogih dvignile obilo prahu, še ni konec. Nekateri klubi, ki jih na izredni seji niso želeli sprejeti v JZS, češ da to ni v skladu s pravilnikom, so zoper pristojne zaradi tega že vložili tožbe, drugi pa o njih resno razmišljajo. Kot pravijo, imajo črno na belem, da so v preteklosti klube včlanjevali tudi na izrednih sejah.

Preberite še:

Komentarji: