Na Hungaroringu se je počutil kakor v svoji savni doma v Lahtiju

Valtteri Bottas je bil najhitrejši uvodni dan prostih treningov formule 1 pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Madžarske.
Fotografija: Valtteri Bottas se je včeraj na Hungaroringu počutil kot v savni. FOTO: Ferenc Isza/AFP
Odpri galerijo
Valtteri Bottas se je včeraj na Hungaroringu počutil kot v savni. FOTO: Ferenc Isza/AFP

Hungaroring pri Budimpešti bo že po tradiciji gostil zadnjo dirko formule 1 pred skoraj enomesečnim premorom. Na uvodnem prostem treningu je bil s časom 1:17,555 najhitrejši Red Bullov zvezdnik Max Verstappen, na drugem pa je za najboljši dosežek dneva (1:17,012) poskrbel Mercedesov dirkač Valtteri Bottas.

»Bilo je kakor v finski savni,« je peklenske razmere na madžarski stezi opisal najbolje plačani finski športnik, ki bo 28. avgusta praznoval 32. rojstni dan. Bottasu, ki naj bi – mimogrede – po čedalje glasnejših govoricah v zadnjem obdobju po koncu sezone prestopil k moštvu Alfa Romeo, pri katerem naj bi zamenjal rojaka Kimija Räikkönena, se je najbolj približal njegov ekipni kolega Lewis Hamilton (+ 0,027).

Na popoldanskem treningu je bil tretji Verstappen (+ 0,298), ki ima kot vodilni v skupni razvrstitvi osem točk naskoka pred angleškim šampionom. Isti trije dirkači so – zanimivo – najbolje opravili z vsemi pastmi tudi na lanski veliki nagradi Madžarske, na kateri sta za zmagovalcem Hamiltonom v cilj pridrvela drugouvrščeni Verstappen in tretjeuvrščeni Bottas. Štart nedeljske dirke na zavitem Hingaroringu bo ob 15. uri.

Preberite še:

Komentarji: