Na kratko: Blaža Pintarič se je po dopinški kazni vrnila z zmago

Slovenska ritmična gimnastičarka Aleksandra Podgoršek je uspešne nastope v svetovnem pokalu nadaljevala na Portugalskem.
Fotografija: Blaža Klemenčič se je uspešno vrnila po kazni. Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Blaža Klemenčič se je uspešno vrnila po kazni. Foto Leon Vidic/Delo

Kamnik – Zmagovalca 21. mednarodnega gorskokolesarskega Kamniškega krosa, sicer dirke prve kategorije, sta Blaža Pintarič (prej Klemenčič), ki si konkurenco pokorila že sedmič in prvič po letu 2013, in Italijan Nadir Colledani, ki je upravičil vlogo prvega favorita. Rok Naglič je bil peti, zmagal pa med mlajšimi člani. »Med tednom sem trenirala na suhi progi, današnja mokra je bila presenečenje. V prvih dveh krogih sem preverila konkurenco, na polovici dirke pa sem šla naprej. Navzgor sem kolesarila na vso moč, navzdol z rezervo. Na zadnji dirki v Kamniku sem si zlomila rebro, zato nisem ničesar tvegala,« je pojasnila Pintaričeva, ki se je prvič po dveh letih in odsluženi dopinški kazni predstavila domačim gledalcem. Ta konec tedna je bila povabljena tudi na maratonsko svetovno serijo na Elbi, »a sem se raje odločila za domačo dirko in ni mi žal.«


Aleksandra Podgoršek dvakrat prva rezerva za finale


Faro – Slovenska ritmična gimnastičarka Aleksandra Podgoršek je uspešne nastope v svetovnem pokalu nadaljevala na Portugalskem, kjer je bila z obročem in žogo v kvalifikacijah deveta, s tem pa obakrat prva rezerva za finale. V mnogoboju je obetavna 16-letnica končala na 14. mestu, zmagala je Rusinja Marija Sergejeva. V Faru je nastopila tudi državna podprvakinja Aja Jerman in zasedla 30. mesto. »Uvodni dan je Aleksandra res dobro tekmovala, a je z nekaj smole v igri tisočink z obročem in žogo obstala tik pred vrati finala. Drugi dan je opravila slabše, sploh nastop s trakom, ki je sicer njen najboljši rekvizit, se ji je ponesrečil. Vseeno pa je 14. mesto nov vrhunski dosežek,« je za STA ocenila slovenska mednarodna sodnica Andrea Žegarac.


Trata doma brez zmagovalca s Perosino


Škofja Loka – Slovenski prvaki, balinarji Trate, so v prvi četrtfinali tekmi evropskega pokala doma iztržili neodločen izid z italijansko Perosino, s katero so se razšli z 11:11. Povratna tekma bo čez dva tedna. Dvoboj v Škofji Loki je bil razburljiv, do polovice so gostitelji osvojili zgolj štiri točke. Tadej Premru je z 22:20 premagal Luco Melignana, Uroš Vehar pa s 23:19 Simoneja Marija. Gostje so tedaj vodili že z 9:5. V zadnjih štirih klasičnih igrah Trata ni dosegla popolnega uspeha, a ostaja v igri za nastop na turnirju najboljše četverice 9. in 10. junija v Chieriju.

Komentarji: