Najboljši v Evropi je slovenski selektor

Romunski strokovnjak Gheorghe Cretu, evropski klubski prvak in četrti na scvetu, je odlično sezono zaokrožil s prestižnim nazivom.
Fotografija: Tudi v Evropi so prepoznali odlično delo slovenskega selektorja Gheorgheja Cretuja, ki je letos osvojil naslov evropskega klubskega prvaka, in ga razglasili za najboljšega trenerja leta 2022. FOTO: OZS
Odpri galerijo
Tudi v Evropi so prepoznali odlično delo slovenskega selektorja Gheorgheja Cretuja, ki je letos osvojil naslov evropskega klubskega prvaka, in ga razglasili za najboljšega trenerja leta 2022. FOTO: OZS

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Gheorghe Cretu je bil na gala prireditvi Evropske odbojkarske konfederacije v Bruslju izbran za najboljšega trenerja leta 2022.  

Evropska odbojkarska smetana se je zbrala v Bruslju in se udeležila elitne gala prireditve Evropske odbojkarske konfederacije (CEV). Na gala večeru, ki ga je lani gostila Ljubljana, je slavnostne goste najprej nagovoril predsednik CEV, Aleksandar Boričić.

»Nocoj praznujemo dosežke evropske odbojke v zadnjih 12 mesecih, a hkrati moramo že gledati v prihodnosti in k še več uspehom v prihajajoči sezoni. FIVB in njenemu predsedniku bi se rad zahvalil za dobro sodelovanje, skozi katerega nam je uspelo odbojko dvigniti na višjo raven, seveda tudi z veliko pomočjo vseh tukaj prisotnih. Zbrani smo tukaj, v Bruslju, kar oznanja le prvi korak k enemu od vrhuncev prihodnjega leta, finalu evropskega prvenstva za ženske.«

CEV je v belgijski prestolnici podelila nagrade najboljšim igralcem in igralkam ter trenerjem odbojke in odbojke na mivki, obenem pa tudi nagrade za posebne dosežke. Za najboljšo odbojkarico leta 2022 je bila izbrana Isabelle Haak, ki je igrala glavno vlogo v turškem Vakifbanku iz Carigrada, ki je v sezoni 2021/22 osvojil kar pet lovorik, vključno z elitno ligo prvakinj, obenem pa je bila Švedinja tudi gonilna sila svoje izbrane vrste, ki se je iz srebrne evropske lige prebila v zlato.

Najboljši odbojkar leta 2022 je postal Poljak Kamil Semeniuk, ki je z reprezentanco na pravkar končanem svetovnem prvenstvu na Poljskem in v Sloveniji osvojil srebrno odličje, v letošnji sezoni pa je bil član poljske Grupe Azoty Kedzierzyn-Kozle, s katero se je veselil zmage v ligi prvakov in dveh poljskih lovorik.

Najuspešnejše evropsko moštvo je vodil Romun Gheorghe Cretu, selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance, ki ga je CEV izbrala za najboljšega trenerja leta 2022, priznanje za vodenje najboljše ženske ekipe, že omenjenega Vakifbanka, je šlo v roke Italijanu Giovanniju Guidettiju.

Nagrado za življenjsko delo v evropski odbojki je CEV podelila Argentincu Juliu Velascu in Belgijki Frauke Dirickx.

Preberite še:

Komentarji: