Nekdanji tekmec Mika Tysona z enim udarcem položil nasilneža

Po svetovnem spletu je zakrožil posnetek Juliusa Francisa, zdaj že 57-letnega upokojenega boksarja, ki zdaj dela kot varnostnik v Londonu.
Fotografija: Julius Francis (drugi z leve) se je spet pojavil na naslovnicah britanskih medijev. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Julius Francis (drugi z leve) se je spet pojavil na naslovnicah britanskih medijev. FOTO: Twitter

V neposredni bližini štadiona Wembley je 57-letni nekdanji britanski šampion težke boksarske kategorije Julius Francis z enim udarcem »položil« moškega, ki je delal težave pred vhodom v restavracijo Boxpark. »Upam, da boš doživel srčni napad!« je, med drugim, proti Francisu kričal srboritež, ki je nato hitro pristal na trdnih tleh. Metropolitanska policija je sporočila, da preiskuje dogodek, Francisa pa je podprl izvršni direktor Boxparka Roger Wade, ki je dejal, da je moški vsaj 15 minut žalil, pljuval in fizično napadal stranke in zaposlene.

image_alt
Odmevni nokavt nasilneža na Wembleyju dobil novo poglavje

»Julius je eden najbolj prijaznih ljudi, ki sem jih kadarkoli spoznal, v prostem času pa uči boks otroke iz ogroženih družin. Julius se je le branil. Kako bi se odzvali, če bi se nekdo nasilno približal vam?« je prek družabnih omrežij sporočil Wade.

Francis je znan obraz boksarske karavane, leta 2000 se je denimo za naslov svetovnega prvaka pomeril tudi z legendarnim Američanom Mikom Tysonom, a v ringu v Manchestru zdržal vsega štiri minute. Upokojil se je leta 2006.

Dvoboja s Tysonom je bilo leta 2000 kaj hitro konec:

Preberite še:

Komentarji: