Neža Klančar z odličjem in državnim rekordom (VIDEO)

Plavalka Olimpije je slovenski odpravi na olimpijskih igrah mladih v Buenos Airesu zagotovila četrto odličje.
Fotografija: Neža Klančar je ubila dve muhi na en mah. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Neža Klančar je ubila dve muhi na en mah. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Buenos Aires – Zbirka slovenskih kolajn na olimpijskih igrah mladih v Argentini se nezadržno veča. Za četrto, drugo plavalno, je poskrbela Neža Klančar (Olimpija), ki se je v prestižni disciplini 100 metrov prosto okitila z bronom, s časom 54,55 pa za dobre tri desetinke popravila tudi absolutni državni rekord, ki ga je imela desetletje v lasti Sara Isaković (54,86). Odličje je mlada Ljubljančanka napovedovala že s polfinalnim dosežkom, osebnim rekordom 55,10, ki bi v finalu prav tako zadostoval za bron.


Želela čas pod 55 sekundami


Za srebrno Kitajko Junxuan Yang je naposled zaostala za dvanajst stotink. »Brez besed sem – ob kolajni še državni rekord, res je super! Želela sem si izid pod 55 sekundami, nisem pa verjela, da lahko plavam tako hitro. Ko sem šla na pot proti Buenos Airesu, časov tekmic še nisem poznala. Ko sem jih videla, sem začela razmišljati tudi o odličju, nisem pa vedela, da bo treba zanj plavati tako hitro,« je za STA poudarila udeleženka letošnjega članskega evropskega prvenstva v Glasgowu in varovanka Tomaža Torkarja.


Že z normo za SP


Sinoči je Klančarjeva lahko plavala neobremenjeno, saj je normo za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Južni Koreji, ki ji omogoča tudi nastop na decembrskem svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih na Kitajskem, že dosegla. V Buenos Airesu jo čaka še nastop na 50 metrov prosto, torej v disciplini, v kateri je članski rekord podrla že lani: »Bomo videli, kaj lahko tam pokažem.« V polfinalu je nastopila tudi Tina Čelik, pred tem dobitnica brona na 50 metrov prsno, ki je na dvakratni razdalji zasedla 14. mesto.

Preberite še:

Komentarji: