Odbojkarice Calcita izgubile v pokalu CEV, odbojkarji slavili v Zagrebu

Odbojkarice Calcita Volleyja po neuspešnem poskusu preboja v ligo prvakinj evropsko pot nadaljujejo v pokalu CEV.
Fotografija: Anđelka Radišković med dvobojem z Grkinjami v Kamniku. FOTO: Klemen Brumec/Calcit Volley
Odpri galerijo
Anđelka Radišković med dvobojem z Grkinjami v Kamniku. FOTO: Klemen Brumec/Calcit Volley

Tudi v pokalu CEV pa so bile igralke Calcit Volleyja na prvi tekmi 1/16 finala neuspešne, v Kamniku so jih premagale odbojkarice Olympiakosa iz Pireja, ki so bile boljše s 3:1. Pri Kamničankah je bila z 18 točkami najučinkovitejša Maša Pucelj, Sara Hutinski se je izkazala s šestimi goli, vse to pa je bilo premalo za uspeh proti ekipi, ki je sodeč po statistiki zaostajala v večini elementov. Kljub neprepričljivemu sprejemu pa je imela boljši izkupiček pri zaključevanju napadov, kar je bilo ob nekoliko več napakah domačih odbojkaric bržkone odločilno.

Slovenskim prvakinjam je lahko žal predvsem za tretji niz, v katerem so zapravile štiri zaključne žoge za vodstvo 2:1. Pred tem pa vodile tudi 23:21. Po izgubljenem tretjem nizu so domače odbojkarice slabo začele tudi četrti niz, v katerem so Grkinje povedle z 12:7. Vendar se Kamničanke niso predale in po seriji dobrih servisov Anđelke Radišković in bloku Mile Đorđević prišle do vodstva s 15:14. Vodile so tudi z 20:19, v končnici pa je bila za njih prevelika ovira Elaine Winters, predvsem njeni servisi.

Povratna tekma bo naslednji torek v Pireju.

Kamničani brez težav do zmage v Zagrebu

Odbojkarji Calcita Volleyja pa so na tekmi druga turnirja srednjeevropske lige v Zagrebu premagali Mladost s 3:0 (21, 19, 18). Preostale tekme turnirja bodo 27., 28. in 29. decembra. Odbojkarji Calcita Volleyja so vnaprej odigrali tekmo drugega kroga srednjeevropske lige in na šesti tekmi prišli do pete zmage v tem tekmovanju, s katero so se utrdili na drugem mestu za ACH Volleyjem. Proti tekmecu, ki je lani igral na zaključnem turnirju, po sezoni pa zaradi odhoda Radovana Gačića k ACH Volleyju zamenjal trenerja, ostal pa tudi brez nekaterih igralcev, niso imeli večjih težav.

Od tekmeca so bili boljši skoraj v vseh elementih, trenerja Matijo Pleška lahko najbolj veseli predvsem veseli dejstvo, da je deloval sprejem, s katerim so imeli na zadnji tekmi domačega prvenstva proti Merkur kar nekaj problemov. Je pa res, da so Zagrebčani pokazali veliko manj kot minulo soboto Mariborčani.

Kamničani so imeli tekmo pod nadzorom v vseh nizih, domači so se jim še najbolj upirali v prvem, v katerem so tudi edinkrat vodili za dve točki, zadnjič z 11:9. A sledilo je pet zaporednih točk slovenske ekipe, po katerih tekmec z izjemo začetka drugih dveh nizov ni več vodil. Calcit se je najbolj izkazal pri bloku, z njim je dosegel tudi deset točk.

Preberite še:

Komentarji: