Osvojila oba vrhova, Janja Garnbret zares uživa v steni

Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret po poškodbi že kaže formo, s katero je osvojila olimpijsko zlato. V soboto polfinale in finale v Villarsu.
Fotografija: Janja Garnbret uživa v steni. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Odpri galerijo
Janja Garnbret uživa v steni. FOTO: Andreas Gebert/Reuters

Slovenska zvezdnica športnega plezanja Janja Garnbret je bila najboljša v današnjih kvalifikacijah tekme za svetovni pokal v švicarskem Villarsu v disciplini težavnost. Osvojila je oba vrhova in se zanesljivo uvrstila v polfinale najboljših 26 plezalk, je poročala Slovenska tiskovna agencija.

Tam so se v ženski konkurenci prebile še Mia Krampl na devetem mestu, Vita Lukan na 16., Lana Skušek na 17. in Lučka Rakovec na 21. Sara Čopar je kvalifikacije sklenila na 58. mestu, Lucija Tarkuš pa v Švici ne tekmuje, a je na evropskih igrah v Tarnovu na Poljskem osvojila bron na balvanih.

V moški konkurenci se je v polfinale z 21. mestom prebil le Luka Potočar. Milan Preskar je končal na 44. mestu, Lovro Črep na 66., Jernej Kruder na 68., Martin Bergant pa na 70.

Janja Garnbret je prebrodila težke čase. FOTO: Leon Vidic
Janja Garnbret je prebrodila težke čase. FOTO: Leon Vidic

Garnbretova se je na tekmovalne plezalne stene po februarski poškodbi prsta na levi nogi uspešno vrnila. V začetku junija na tekmi v balvanskem plezanju v Pragi je bila druga. Nato je sledil Innsbruck, kjer je bila znova v svojem elementu z dvojno zmago v dveh posamičnih disciplinah. Zmagala je najprej na balvanih, nato še v težavnosti.

V Villarsu lovi svojo 25. zmago v svetovnem pokalu v disciplini težavnost in okroglo 40. zmago v svetovnem pokalu. Petnajst zmag ima tudi v balvanskem plezanju.

V soboto bosta na sporedu še polfinale ob 12. in finale ob 20. uri.

Za Garnbretovo je to zadnja postaja pred svetovnim prvenstvom v Bernu, ki se bo začelo 1. avgusta. Tam se bodo podeljevale prve vstopnice za olimpijske igre v Parizu prihodnje leto.

Preberite še:

Komentarji: