Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Po sobotnem delu novogoriškega relija prvi Wagner, Turk tretji

Na reliju za državno prvenstvo v Novi Gorici po sobotnem delu vodi Avstrijec Simon Wagner (Škoda Fabia rally2).
Kralj slovenskih cest Rok Turk je na 3. mestu. FOTO: Miloš Ferfolja
Kralj slovenskih cest Rok Turk je na 3. mestu. FOTO: Miloš Ferfolja
Š. R., STA
24. 9. 2022 | 20:26
1:50

Simon Wagner ima le tri sekunde prednosti pred Čehom Ericom Caisom (Ford Fiesta R5). Na tretjem mestu skupno pa je najboljši Slovenec, državni prvak Rok Turk (Hyundai i20 rally2), ki zaostaja 16 sekund. Reli v Novi Gorici in okolici, peta postaja letošnje sezone DP, se je začel v petek s superspecialom v središču Nove Gorice. Tam je bil najboljši Wagner (s slovensko sovoznico Pio Šumer), v soboto pa je najhitreje začel Turk. Dobil je uvodni hitrostni preizkušnji dneva, potem pa je dvakrat zmagal Cais in prevzel skupno vodstvo.

A ga ni obdržal, saj je Wagner na popoldanskem delu prišel na prvo mesto. A razlika je bila vseskozi majhna, po soboni predzadnji preizkušnji celo manj kot dve sekundi. Na tretjem mestu je bil vseskozi Turk, ki je imel za vodilnim med 11 in 16 sekundami zaostanka. Ti trije dirkači pa so sicer tudi razred zase na dirki. Vsi drugi tekmeci namreč zaostajajo že več kot dve minuti za najhitrejšim.

Med deseterico skupnega seštevka goriškega relija so po sobotnih preizkušnjah še tri slovenske posadke. Na petem mestu je Marko Grossi (Hyundai i20 R5), ki zaostaja 2:43 minute, osmi je veteran Darko Peljhan (Volkswagen Polo RN4), deseti pa Nik Prunk (Peugeot 208 rally4).

Reli se bo nadaljeval in končal v nedeljo, ko bo na vrsti še zadnjih šest »brzincev«.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine