Po šoku s srečnim koncem lahka zmaga Hamiltona

Maratonsko VN Bahrajna je prepričljivo dobil svetovni prvak Lewis Hamilton, sreča v nesreči za Romaina Grosjeana in Lanca Strolla.
Fotografija: Lewis Hamilton je zanesljivo prišel do nove zmage. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Odpri galerijo
Lewis Hamilton je zanesljivo prišel do nove zmage. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP

Dirko za VN Bahrajna sta zaznamovali grozoviti nesreči Romaina Grosjeana in Lanca Strolla, ki sta jo očitno odnesla brez hujših posledic, zmage na maratonski preizkušnji, ki je trajala kar tri ure, pa je več kot zanesljivo dobil svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes). Drugi je bil Max Verstappen, tretji pa Alexander Albon (oba Red Bull).

image_alt
Dirkalnik se je prelomil in zagorel, Grosjean brez hujših poškodb


Za Hamiltona je bila to 11. zmaga v sezoni in 95. skupno v karieri. Današnjo dirko je zaznamovala tudi huda nesreča Francoza Romaina Grosjeana. Dirkač Haasa je ob prvem startu že po nekaj zavojih silovito trčil v kovinsko zaščitno ogrado, njegov bolid pa se je še vnel.



​A Francoz je sam skočil iz gorečega dirkalnika in ni bil huje poškodovan. Dirko so morali prekiniti za več kot eno uro, pozneje pa je ob drugem startu nesrečo doživel še Lance Stroll, ko se je njegov dirkalnik po trčenju obrnil s kolesi navzgor, a jo je tudi on odnesel brez poškodb.





Dirka pa se je tudi končala v tem slogu, saj je tri kroge pred koncem zagorel še dirkalnik Mehičana Sergia Pereza, ki je pred tem vozil na tretjem mestu, dirka pa se je končala ob novem posredovanju varnostnega avtomobila.

Dirkalnik Romaina Grosjeana je bil povsem uničen. FOTO: Tolga Bozoglu/Reuters
Dirkalnik Romaina Grosjeana je bil povsem uničen. FOTO: Tolga Bozoglu/Reuters


Medtem ko je seštevek SP za sezono 2020 odločen tako v konstruktorskem kot vozniškem seštevku, je še odprt boj za drugo mesto. Verstappen je danes precej zmanjšal zaostanek za drugim Mercedesovim dirkačem Fincem Valtterijem Bottasom, ki je bil le osmi.

Naslednja dirka, predzadnja v koronski sezoni, bo naslednji teden spet v Sakhirju, a na nekoliko spremenjeni stezi.

Lance Stroll se je takole prevrnil. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Lance Stroll se je takole prevrnil. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP

Preberite še:

Komentarji: