Po vseh težavah spet osvojila kolajno, ki ji vliva spodbudo za naprej

Kaja Kajzer se je na turnirju za svetovni pokal v Rimu izkazala s tretjim mestom. Tik pod zmagovalnim odrom sta obstala Martin Hojak in Juš Mecilošek.
Fotografija: Kaja Kajzer (desno) se je v Rimu okitila z bronasto kolajno. FOTO: Emanuele Di Feliciantonio/EJU
Odpri galerijo
Kaja Kajzer (desno) se je v Rimu okitila z bronasto kolajno. FOTO: Emanuele Di Feliciantonio/EJU

Od šesterice slovenskih judoistov, ki so se minuli konec tedna udeležili turnirja za svetovni pokal v Rimu, je najvišje posegla Kaja Kajzer, ki si je v kategoriji do 57 kilogramov izbojevala bronasto kolajno. Toda kljub uspehu so jo po tekmi prevevali mešani občutki.

»Po dveh večjih poškodbah, ki sta vplivali na mojo slabšo pripravljenost, sem nastopila na turnirju nižje ravni svetovnega pokala. Ne moram reči, da sem zadovoljna z rezultatom, saj vsi vemo, da so moji cilji veliko višji. Nisem zadovoljna niti s svojimi predstavami, saj se znam boriti veliko bolje. Če odmislim vse težave, ki sem jih imela, pa sem po dolgem času spet osvojila kolajno, ki mi vliva spodbudo za naprej. Pomembno je, da sem blazine zapustila nepoškodovana, tako da lahko nadaljujem priprave za višje cilje,« je sporočila 23-letna Ljubljančanka.

image_alt
Diploma, zlata kolajna na OI, magisterij in dober nogometni klub

Na poti do tretjega mesta v glavnem mestu Italije je Kajzerjeva, ki je bila uvodoma prosta, v drugem krogu ugnala Maročanko Soumiyo Iraoui (10:0), v četrtfinalu je strla odpor Francozinje Marthe Fawaz (10:0), nakar je v polfinalu izgubila z Nemko Seijo Ballhaus (0:7). V obračunu za bronasto kolajno je bila nato judoistka Bežigrada boljša še od Španke Marie Ruiz Muro (7:0).

Kajina klubska kolega Martin Hojak (do 73 kg) in Juš Mecilošek (do 81 kg) sta pristala tik pod zmagovalnim odrom na petih mestih, Kaja Schuster (do 70 kg) je zasedla sedmo mesto, Nika Koren (do 70 kg) in Patricija Brolih (do 78 kg) pa sta ostali brez uvrstitev. 

Preberite še:

Komentarji: