Predanič ni več Janežičev trener

Nekdanji sprinter se poslavlja od atletskega športa.
Fotografija: Rok Predanič zaradi neurejenega dohodkovnega položaja zapušča atletski šport. FOTO: Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
Rok Predanič zaradi neurejenega dohodkovnega položaja zapušča atletski šport. FOTO: Roman ŠŠipić

Rok Predanič je potrdil, da ni več trener Luke Janežiča, ki je bil med letoma 2017 in 2019 trikrat zapored izbran za najboljšega slovenskega atleta leta. Sodelovala sta od decembra 2012 naprej. Predanič, ki je bil do prejšnje sezone tudi trener slovenske rekorderke na 400 m Anite Horvat, se umika iz atletike. »Z Lukom sva se po devetih letih sodelovanja razšla. Ocenil sem, da ne morem več delati v atletiki, saj nisem imel leto in pol pravih dohodkov. Nisem uspel, da bi prišel do zaposlitve kot trener,« je pojasnil Predanič.

Kot je izpostavil, si je večkrat poskusil zagotoviti redni dohodek. »Vendar mi tega ni zagotovila niti Atletska zveza Slovenija niti Olimpijski komite Slovenije. Ker imam družino, pač ne gre, da bi živel na ženin račun. Ta trenutek še ne vem, kaj bom počel, sem pa se ponovno vpisal na fakulteto za šport, kjer želim končati magisterij,« je dodal.

Janežič ima lepe spomine na sodelovanje s Predaničem. »Veliko sva dosegla. Doživel sem zelo veliko lepih trenutkov. Sedaj je čas, da naredim korak naprej in odprem novo poglavje. Z Rokom sva se razšla kot prijatelja,« je pojasnil Janežič in dodal, da bo v kratkem na posebnem dogodku predstavil svojo novo ekipo. Štiriinštiridesetletni Predanič je nekdanji spinter, ki je bil leta 2002 izbran tudi za najboljšega slovenskega atleta leta. Po končani športni karieri se je posvetil treniranju, največ časa pa je sodeloval s Horvatovo in Janežičem.

Komentarji: