Proti komu se je kot levinja v Wimbledonu borila Katarina Srebotnik?

Tokrat v našem kvizu preizkus znanja iz eura 1996, celjske rokometne zgodovine in Wimbledona 2006.
Fotografija: Katarine Srebotnik se je pred 15 leti uvrstila v 3. kolo slovitega teniškega turnirja. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Katarine Srebotnik se je pred 15 leti uvrstila v 3. kolo slovitega teniškega turnirja. FOTO: Matej Družnik/Delo



1. V dneh, ko nogometni zanesenjaki in seveda tudi drugi športni navdušenci spremljajo euro, spomini uhajajo v zgodovino teh zanimivih turnirjev. Nemčija je bila v sredo že na robu zgodnjega slovesa, obenem pa se prav zdaj spominja svojega zadnjega evropskega naslova, od katerega je minilo natanko 25 let. Gol odločitve je takrat v finalu proti Češki zabil Oliver Bierhoff, kdo pa je bil kapetan evropskih prvakov?

A) Andreas Möller

B) Matthias Sammer

C) Júrgen Klinsmann

2. Pred 40 leti si v rokometnem Celju še niso mogli predstavljati, da bodo nekoč osvojili naslov evropskih prvakov. V tistem juniju 1981 so se borili za vstop najvišjo zvezno ligo. pa po izjemnem boju in podpori 4000 gledalcev v nabito polni dvorani Golovec ostali praznih rok. Kdo je bil tekmec Celjanov v tem kvalifikacijskem dvoboju za 1. ligo?

A) Proleter Zrenjanin

B) Železničar Niš

C) Zagreb

3. Ob koncu junija 2006 je kot ponavadi napočil čas tudi za Wimbledon in podobno, kot ga bomo letos podrobno spremljali pri nas po imenitnih predstavah Tamare Zidanšek pred kratkim v Parizu, je takrat nase opozarjala Katarina Srebotnik. Na kultnem londonskem turnirju se je uvrstila v 3. kolo, tam pa po lepem tenisu in za konec podaljšani igri izgubila – proti komu?

A) Danieli Hantuchovi

B) Martini Hingis

C) Jeleni Dementjevi

Preberite še:

Komentarji: