Prve dirke sezone 2023 ne bo gostil Katar

Promotorji svetovnega motociklističnega prvenstva, Dorna Sports, so sporočili, da se zaradi prenove dirkališča v Lusailu sezona 2023 ne bo začela v Katarju.
Fotografija: Enea Bastianini pred štartom letošnje dirke za VN Katarja, ki je bila na sporedu 6. marca. FOTO: Ibrahim Al Omari/Reuters
Odpri galerijo
Enea Bastianini pred štartom letošnje dirke za VN Katarja, ki je bila na sporedu 6. marca. FOTO: Ibrahim Al Omari/Reuters

Svetovno motociklistično prvenstvo se prihodnje leto prvič po sezoni 2007 ne bo začelo z otvoritveno dirko v Katarju. Na dirkališču v Lusailu, ki leži lučaj od glavnega mesta Dohe, bodo namreč začeli izvajati prenovitvena dela, ki vključujejo tudi spremembe paddocka ter igradnjo novih tribun.

S katarskimi organizatorji ima Dorna Sports sicer sklenjen dogovor za prirejanje dirk vse do leta 2031, v Lusailu pa se bodo dirkači sicer zbrali tudi v sezoni 2023, a v drugem terminu.

»Lusail bo gostil VN Katarja 2023 po zaključku del, zato ne bo prizorišče prve dirke, kot je to veljalo od leta 2007 naprej. VN Katarja bo tako na sporedu enkrat proti koncu sezone,« so v izjavi za javnost zapisali pri Dorna Sports. 

Dirkališče je novembra lani gostilo tudi prvo dirko formule 1, ki je razširila nabor omenjenega tekmovanja na Bližnjem vzhodu na skupno že kar štiri dirke. Katar bo novembra in decembra seveda gostil tudi svetovno prvenstvo v nogometu, z vodstvom formule 1 pa imajo organizatorji dirk sklenjeno pogodbo do leta 2033, možna pa je tudi selitev na novo dirkališče.

Preberite še:

Komentarji: