Rajko Hrvat po sedmih letih do zmage, vabilo na Bled

Veslač Rajko Hrvat je na tekmi za svetovni pokal v Zagrebu premagal Švicarja in se veselil zmage, kar je dober obet pred evropskim prvenstvom na Bledu.
Fotografija: Rajko Hrvat se je veselil zmage v Zagrebu. FOTO: VZS
Odpri galerijo
Rajko Hrvat se je veselil zmage v Zagrebu. FOTO: VZS

Slovenski veslač Rajko Hrvat se je med lahkimi veslači danes na svetovnem pokalu v Zagrebu veselil svoje druge zmage na tekmah te ravni, prve po sedmih letih. V zadnjih 500 metrih finala je uprizoril izjemen boj s Švicarjem Andrijem Struzino in se pri 36 letih iskreno veselil novega velikega uspeha.

»Po sedmih letih sem znova dobil tekmo za svetovni pokal. Lani sem se po sedmih letih veselil medalje na svetovnem prvenstvu. Upam, da se bom kmalu veselil tudi medalje na domačem evropskem prvenstvu. To je fenomenalna popotnica. Že zdaj od 25. do 28. maja vse vabim na Bled«, je po zmagi za slovensko veslaško zvezo dejal Hrvat.

V prvi polovici tekme Hrvat ni bil med najhitrejšimi, na prvem in drugem vmesnem času je bil četrti, nato pa se je prebil v vodstvo. »Morda bo spet kdo rekel, da sem bil zadržan. Tekmeci so res hitro začeli, ampak jaz ne bi mogel veslati hitreje. Vztrajal sem v svojem tempu, spet nisem popuščal in mlajšim veslačem pokazal, da znam v zadnjih 500 metrih pritisniti. Niti za sekundo nisem podvomil vase. Začutil sem gledalce in nenadoma razvil veliko hitrost ter zmagal. Sicer z muko, ampak zmagal sem,«, je dodal Izolan.

V Zagrebu se je tako Hrvat še šestič v karieri povzpel na zmagovalni oder tekme za svetovni pokal. Zdaj pa bo misli preusmeril na EP: »Zagreb je zame vmesna postaja, glavni cilj je evropsko prvenstvo. Vem, da se bom moral tam še bolj potruditi. Do tedaj je še nekaj časa in moram ostati zdrav. To bo vrhunec sezone, morda tudi moje kariere. Pritiska sicer še ne čutim, morda pa so danes moji tekmeci začutili pritisk zaradi moje predstave.«

Rajko Hrvat je bil boljši od konkurentov. FOTO: VSZ
Rajko Hrvat je bil boljši od konkurentov. FOTO: VSZ

Danes so nastopili še trije slovenski čolni. Nina Kostanjšek je v repešažu zasedla drugo mesto in se tako prebila v nedeljski finale A. »Moj cilj je bil uvrstitev v finale A in s to mislijo sem šla danes na tekmo. Punce smo bile ves čas zelo izenačene, tako da se do konca nisem mogla zares sprostiti. Vsak zavesljaj je bil borba in cilj je bil dosežen. Vse, kar dosežem jutri, bo samo nadgradnja tega, kar sem pokazala danes,« je dejala Kostanjškova.

Isak Ivan Žvegelj je v polfinalu enojcev končal na četrtem mestu in bo v nedeljo nastopil v finalu B, tako kot dvojec brez krmarja v postavi Nik Krebs in Jaka Čas. V repešažu je bil prav tako četrti.

Preberite še:

Komentarji: