Senzacija v Abu Dhabiju: Poirier nokavtiral McGregorja

Ameriški borec že v drugi rundi prireditve UFC 257 prisilil k vdaji razvpitega Irca.
Fotografija: Dustin Poirier (levo) se je oddolžil Conorju McGregorju za poraz izpred dobrih šestih let. FOTO: Jeff Bottari/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Dustin Poirier (levo) se je oddolžil Conorju McGregorju za poraz izpred dobrih šestih let. FOTO: Jeff Bottari/Usa Today Sports

Ameriški borec Dustin Poirier se je na najlepši način oddolžil irskemu zvezdniku Conorju McGregorju za hud poraz, ki mu ga je septembra leta 2014 zadal v Las Vegasu. »Diamond«, kakor se glasi vzdevek 32-letnega asa iz Lafayetta v Louisiani, je namreč na spektaklu UFC 257 v Abu Dhabiju slovitega tekmeca iz Dublina v obračunu lahke kategorije (do 70 kg) premagal s tehničnim nokavtom v drugi rundi.
image_alt
Želi si, da bi začela že v uvodni rundi krvaveti in trpeti


Toda sprva ni kazalo na McGregorjev neuspeh. Uvodno rundo je namreč po zaslugi čistejših ročnih udarcev odločil v svojo korist. Tudi na začetku druge je še nadziral položaj v kletki, ko ga je Poirier presenetil z močnim levim krošejem. Zatem je s kombinacijo udarcev spravil Conorja na tla, sodniku Herbu Deanu pa ni preostalo drugega, kot da je prekinil obračun.
image_alt
Razvpiti Irec razkril, zakaj ga je minila volja do borb


Poirier je tako dosegel še 27. zmago (20. s prekinitvijo), v statistiki ima tudi šest porazov, McGregor, ki je bil na stavnicah favorit, pa je doživel peti poraz (ob 22 zmagah). »Zelo sem vesel. Conor je profesionalno sprejel poraz. Zmaga nad njim mi pomeni ogromno, ljubim svojo ekipo, ženo, moje mesto,« je po svojem najodmevnejšem uspehu povedal 32-letni Američan.
image_alt
Uspaval izzivalca, planil v jok in končal kariero


McGregor je športno sprejel poraz. »Dustinov nizki nožni udarec je bil dober. Moja noga je mrtva. Dustin je res pravi borec. To bom moral požreti, toda vrnil se bom,« je zatrdil 32-letni Irec, ki naj bi za dvoboj prejel pet milijonov dolarjev, petkrat več kot zmagovalec.

Komentarji: