Kaj si je zaželela slavljenka Janja Garnbret

Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret danes praznuje 25. rojstni dan. Vse usmerjeno k obrambi olimpijskega naslova v Parizu.
Fotografija: Janja Garnbret danes praznuje. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Janja Garnbret danes praznuje. FOTO: Jože Suhadolnik

Slovenska športna kraljica Janja Garnbret ima danes poseben dan. Dopolnila je 25. let. Na gregorjevo, ko se ptički ženijo ...

Najboljša športna plezalka na svetu se pripravlja na nastop na olimpijskih igrah v Parizu, kjer bo branila naslov prve olimpijske prvakinje iz Tokia. Danes ima sicer prost dan.

Garnbretova se je nedavno vrnila iz Japonske in se s trenerjem Romanom Krajnikom trenutno pripravlja v Sloveniji. Lansko leto je bilo zanjo izjemno, premagala je poškodbo ter na svetovnem prvenstvu v Švici osvojila dve zlati kolajni (kombinacija, balvani) in srebrno (težavnost).

Toda zlato odličje v Parizu bi ji pomenilo še več. V Franciji bo glavna favoritinja, toliko bolj, ker na programu ni več hitrostnega plezanja (zgolj kombinacija balvanov in težavnosti).

image_alt
Veliko kolajn sem osvojila med menstruacijo, ki je še vedno tabu tema v športu

Lansko leto si bo zapomnila tudi po uničujočih poplavah, ki so močno prizadele njeno Koroško. Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) jo je decembra lani že četrtič (tudi 2018, 2019 in 2021) razglasilo za slovensko športnico leta. 

Za letošnji rojstni dan si je zaželela mir na svetu, boljše sobivanje z naravo ter seveda zlati lesk v mestu luči. Njeni navijači pa ji želijo predvsem zdravja.

image_alt
Srce me zaboli, ko osemletnice govorijo o hujšanju

Marca jo poleg treniranja na Krasu čaka še veliko sponzorskih obveznosti in snemanj. Aprila bo nastopila na dveh tekmah svetovnega pokala, 9. in 10. aprila v Šanghaju ter od 12. do 14. aprila v Wujiangu.

Preberite še:

Komentarji: