Slovencem štiri kolajne, Zdravljica za Norčičevo

Mlada judoistka Olimpije je bila na 16. turnirju za evropski pokal v Podčetrtku najboljša v kategoriji nad 78 kilogramov.
Fotografija: Nicki Norčič (na fotografiji na sredini) se je ovenčala z zlato kolajno. FOTO: Rok Rakun/EJU
Odpri galerijo
Nicki Norčič (na fotografiji na sredini) se je ovenčala z zlato kolajno. FOTO: Rok Rakun/EJU

Slovenski judoisti so si minuli konec tedna na 16. turnirju za evropski pokal v Podčetrtku, ki so ga uspešno izpeljali člani kluba Z'dežele Sankaku, izbojevali štiri kolajne. Da je v dvorani zadonela tudi slovenska himna, je včeraj poskrbela Nicki Norčič, ki si je po štirih zmagah izbojevala zlato lovoriko v kategoriji nad 78 kilogramov.

Judoistka Olimpije, ki je na nedavnem mladinskem evropskem prvenstvu v Pragi zasedla peto mesto, je v Podčetrtku uvodoma v slovenskem dvoboju ugnala Urško Torkar. Zatem je bila Norčičeva z iponi boljša tudi od Italijanke Tiziane Marini, Ukrajinke Ruslane Bulavine in Hrvatice Helene Vuković.

Juš Mecilošek je potrdil nadarjenost s srebrnim odličjem. FOTO: Črt Piksi/Delo
Juš Mecilošek je potrdil nadarjenost s srebrnim odličjem. FOTO: Črt Piksi/Delo

S srebrnima odličjema sta se na največjem judoističnem tekmovanju v Sloveniji izkazala Juš Mecilošek (do 81 kg) in Enej Marinič (nad 100 kg), ki se bo dokazoval tudi na skorajšnjem svetovnem prvenstvu v Taškentu, z bronasto kolajno pa se je ovenčala Ana Škrabl (do 57 kg). Med podeljevalci žlahtnih kovin je bila tudi olimpijska (pod)prvakinja Tina Trstenjak.

Na turnirju je sicer moči merilo 250 judoistov in judoistk iz 23 držav, slovensko zastopstvo pa je bilo s štirimi odličji, četrtim mestom Torkarjeve, petimi mesti Nike Tomc (do 57 kg), Tobiasa Fürsta Črtanca (do 66 kg) in Narseja Lackoviča (do 90 kg) ter sedmima Vanesse Asje Herič (do 78 kg) in Jara Vezjaka (do 100 kg) četrto najuspešnejše. Boljši so bili le Nemci (6 zlatih, 1 srebrna, 5 bronastih), Azerbajdžanci (3 z, 2 s in 1 b) in Madžari (2 z, 1 s, 3 b).

Enej Marinič si je priboril dobro popotnico za Taškent. FOTO: Rok Rakun/EJU
Enej Marinič si je priboril dobro popotnico za Taškent. FOTO: Rok Rakun/EJU

Preberite še:

Komentarji: