Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenci na prvi tekmi pod taktirko Gheorgheja Crețuja zanesljivo prek Egipta

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na pripravljalni tekmi v mariborski dvorani Tabor zanesljivo ugnala izbrano vrsto Egipta s 3:0 (22, 15, 18).
Novi selektor Gheorghe Crețu je bil lahko zadovoljen s prikazanim v Mariboru. FOTO: Leon Vidic/Delo
Novi selektor Gheorghe Crețu je bil lahko zadovoljen s prikazanim v Mariboru. FOTO: Leon Vidic/Delo
Š. R., STA
19. 8. 2022 | 21:59
19. 8. 2022 | 22:49
3:55

V soboto bodo v štajerski prestolnici varovanci romunskega trenerja Gheorgheja Crețuja odigrali še tekmo proti Turčiji. Začela se bo ob 16. uri. Novi selektor Crețu je z zmago debitiral na klopi slovenske izbrane vrste, ki je upravičila vlogo favoritov na prvi tekmi zadnjega sklopa pripravljalnih obračunov pred začetkom domačega svetovnega prvenstva.

Slednje se bo začelo v petek, 26. avgusta, Slovenija pa se bo v skupini D najprej pomerila s Kamerunom. Nato v skupinskem delu sledita še dvoboja s Francijo (28. avgust) in Nemčijo (30.). V izločilne boje neposredno napredujeta po dve ekipi iz šestih skupin ter še štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance.

Štiri od šestih skupin bodo potekale v ljubljanskih Stožicah, dve pa v poljskih Gliwicah. Izločilni boji bodo do polfinala prav tako v Ljubljani in Gliwicah, zaključek pa bo v poljskih Katovicah. Crețu je na prvi tekmi na čelu slovenske reprezentance na igrišče poslal preverjeno zasedbo. Podajalec je bil Dejan Vinčić, sprejemalca sta bila Tine Urnaut in Klemen Čebulj, blok sta sestavljala Jan Kozamernik in Alen Pajenk, korektor je bil Tonček Štern, na mestu prostega igralca pa je igral Jani Kovačič.

V prvem nizu so Slovenci nekaj časa celo lovili Egipčane, nato pa povedli in prišli do prednosti štirih točk (20:16). Egipčani so se v končnici večkrat približali na vsega točko, a so domačini strnili vrste in niz dobili s 25:22. V drugem so slovenski odbojkarji imeli štiri točke naskoka (12:8), po izidu 17:14 pa so dobili osem od naslednjih devetih točk. V nadaljevanju je Crețu priložnost ponudil še Gregorju Ropretu, Roku Možiču, Žigi Šternu, Danijelu Koncilji, Sašu Štalekarju in Janu Klobučarju, slovenska zasedba pa je ves čas povečevala prednost in zanesljivo s 25:18 dobila tudi tretji niz.

Urnaut: Proti Turčiji bomo morali igrati bolje

»Za prvo tekmo je bilo prikazano kar v redu. Zavedamo se sicer, da nas čakajo vse močnejši nasprotniki, a glede na to, da zelo dolgo časa nismo igrali tekem, mislim, da nam je šlo precej dobro. Jutri nas čaka precej močnejši nasprotnik, proti kateremu bomo morali igrati bolje. Upam, da bo to za nas pravi test oziroma pokazatelj naše trenutne forme,« je po tekmi dejal kapetan Urnaut.

»Danes smo že preizkusili nekaj rotacij in nekatere taktične zamisli. Jutri bo za to še ena priložnost. Odgovor na to, v kakšni formi smo, pa bomo najverjetneje dobili šele v torek na tekmi proti Iranu. Je pa povsem nekaj drugega igrati tu ali pa v Stožicah. Tudi za igralce ni lahko, ko zamenjajo dvorano. Kakorkoli, zadovoljen sem s pristopom. Vidi se, da se vsi igralci trudijo in vlagajo veliko energije v te priprave. Zmaga je pomembna tudi za samozavest,« pa je pristavil slovenski selektor Crețu.

Po obeh tekmah v Mariboru pred začetkom domačega SP slovensko zasedbo čaka še ena pripravljalna tekma, in sicer proti Iranu v torek ob 20.30.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine