Slovenski šampionki se nasmiha nov dvoboj v boksarski meki ZDA

Ema Kozin je že sredi napornih priprav za naslednji dvoboj, ko bo branila naslova svetovne prvakinje po različicah WBC in WBO.
Fotografija: Ema Kozin se v prostorih ljubljanskega Športnega centra Gepard že zavzeto pripravlja za naslednji dvoboj. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Ema Kozin se v prostorih ljubljanskega Športnega centra Gepard že zavzeto pripravlja za naslednji dvoboj. FOTO: Leon Vidic/Delo

Mineva pet mesecev od velikega podviga slovenske profesionalne boksarke Eme Kozin (24 zmag, 1 neodločen izid, 1 poraz), ki si je 18. novembra lani v Manchestru z zmago nad Škotinjo Hannah Rankin (13 zmag, 7 porazov) izbojevala naslova svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji po različicah WBC in WBO. Kot vse kaže, se bo 25-letna »princeska« iz Šmartnega ob Savi kmalu spet povzpela v ring.

»Obstaja velika verjetnost, da bo Ema svoja šampionska pasova branila v ZDA, dvoboj pa naj bi se zgodil enkrat v drugi polovici junija,« je sporočil Rudolf Pavlin, dolgoletni trener in že nekaj časa tudi menedžer Kozinove. S katero izzivalko bo takrat naša šampionka prekrižala pesti, za zdaj še ni znano, v zakulisju pa že kroži več bolj ali manj zvenečih imen.

Na lestvici združenja WBC ji sicer za ovratnik dihata Britanka Terri Harper (14 zmag, 2 neodločena izida, 2 poraza) in izkušena norveška zvezdnica Cecilia Braekhus (37 zmag, 1 neodločen izid, 2 poraza), ki je povrhu prva zasledovalka naše najuspešnejše profesionalne boksarke v točkovanju zveze WBO.

»Medtem ko še čakamo na ime nasprotnice ter kraj in datum dvoboja, je Ema že sredi napornih priprav. Sploh ne dvomim, da bo obračun spet pričakala v vrhunski formi,« je še poudaril Pavlin. 

Preberite še:

Komentarji: