Franček Gorazd Tiršek po Londonu in Riu osvojil še srebro v Tokiu

Slovenci so dočakali srebrno kolajno na paralimpijskih igrah v Tokiu.
Fotografija: Franček Gorazd Tiršek v akciji. FOTO: Issei Kato/Reuters
Odpri galerijo
Franček Gorazd Tiršek v akciji. FOTO: Issei Kato/Reuters

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek je na paralimpijskih igrah v Tokiu osvojil srebrno medaljo v disciplini zračna puška stoje v kategoriji R4. V finalu ga je ugnal le Šved Philip Jonsson. V predtekmovanju na strelišču Asaka je Tiršek dosegel četrto izhodišče, pred njim so bili le Italijan Andrea Liverani, Novozelandec Michael Johnson in Ukrajinec Vasil Kovalčuk.

V finalu je nato slovenski predstavnik nastopil odlično in bil vseskozi na območju dobitnikov medalj. V zadnjih strelih si je najprej zagotovil medaljo, potem že zanesljivo vsaj srebro in se tudi močno približal vodilnemu Švedu. A je Jonsson na koncu le slavil z novim paralimpijskim rekordom 252,8 kroga. Tiršek je za njim zaostal za 0,8 kroga. Bron si je pristreljal Liverani s končnim izidom 230,7 kroga.


Tretja kolajna v njegovi karieri


Za Tirška je današnja medalja že tretja v karieri. Tudi prejšnji dve, obe srebrni, je dobil v tej disciplini na igrah v Londonu 2012 in Riu 2016. Skupno pa je Tirškova medalja v Tokiu že jubilejna 50. za slovenske športnike invalide na paralimpijskih igrah, upoštevajoč nastope tako za samostojno Slovenijo kot za nekdanjo Jugoslavijo.

Preberite še:

Komentarji: