Svetovna senzacija Argentincev

Pume prvič v zgodovini premagale novozelandske popolnoma črne.
Fotografija: Argentinski ragbisti so se razveselili senzacionalne zmage nad ekipo All Blacks. FOTO: David Gray/AFP
Odpri galerijo
Argentinski ragbisti so se razveselili senzacionalne zmage nad ekipo All Blacks. FOTO: David Gray/AFP

Svet ragbija, ki ga krasi oznaka plemenita igra gospodov, je znova v ospredju zanimanja mednarodne športne javnosti. Argentina je namreč prvič v svoji zgodovini premagala Novo Zelandijo, z zmago s 25:15 ji je to uspelo na stadionu Bankwest v Sydneyju v Avstraliji v 3. krogu ragbijskega prvenstva južne poloble.

Tekma je bila prva preizkušnja Argentine v 13 mesecih, njihova zmaga pa je še toliko bolj presenetljiva, ker so pume All Blacks oziroma popolnoma črnim po porazu proti Avstraliji prizadejale še drugi poraz po vrsti. Pume so ob polčasu vodile s 16:3, zadržale vse napade Nove Zelandije in si zagotovile presenetljivo zmago v Sydneyju. "To je velik dan za argentinski ragbi in tudi za našo državo in ljudi," je dejal kapetan Argentine Pablo Matera.

"Trenutno je tam zelo težko in težko nam je bilo tudi priti v Avstralijo in se pripraviti na ta turnir. Našim ljudem želimo le pokazati, da če boste trdo delali z veliko odločnostjo, boste lahko naredili velike stvari. Res smo ponosni na to ekipo in na našo državo," je dejal argetinski kapetan.

Novozelandca Anton Lienert-Brown in Tyrel Lomax ustavljata pumo Santiaga Carrerasa. FOTO: David Gray/AFP
Novozelandca Anton Lienert-Brown in Tyrel Lomax ustavljata pumo Santiaga Carrerasa. FOTO: David Gray/AFP


Dva poraza zapored


Nova Zelandija, ki je pretekli teden v Brisbanu proti Avstraliji izgubila z 22:24, je bila prvič po avgustu 2011 premagana na dveh tekmah zaporedoma. Gre za enega najbolj senzacionalnih izidov v nedavni zgodovini svetovnega ragbija, še posebej, ker Argentina ni igrala tekme od svetovnega prvenstva lani na Japonskem.

Prvenstvo treh narodov je prvenstvo najvišje ravni na območju južne poloble, v katerem se merijo reprezentance Avstralije, Argentine in Nove Zelandije. Po prvotnem načrtu naj bi šlo za prvenstvo štirih narodov, a so aktualni svetovni prvaki, reprezentanca Republike Južne Afrike, udeležbo na prvenstvu odpovedali zaradi potovalnih omejitev, povezanih s pandemijo novega koronavirusa.

Komentarji: