Bolečine ovirale Tima Gajserja, ki je izgubil skupno vodstvo

Svetovni prvak v razredu MXGP dirko za SP na Sardiniji končal na 12. mestu. Zmagal je Jeffrey Herlings, ki ima zdaj točko prednosti v skupnem seštevku.
Fotografija: Tim Gajser po dirki svetovnega prvenstva na Sardiniji ni imel razlogov za veselje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Tim Gajser po dirki svetovnega prvenstva na Sardiniji ni imel razlogov za veselje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na preizkušnji svetovnega prvenstva na Sardiniji zasedel 12. mesto, potem ko je bil 19. v prvi vožnji in osmi v drugi. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je tudi novi vodilni v SP, pred Gajserjem ima točko naskoka (371:370).

V prvi vožnji na progi v Rioli Sardu je imel svetovni prvak Gajser precej težav. Že v kvalifikacijah je bil le 18., na dirki pa se je zapletel v padec že takoj po startu in nato ostal v ozadju, do konca pa se je še prebil med dobitnike točk in dobil dve za 19. mesto.

Vožnjo je dobil Herlings pred Špancem Jorgejem Pradoom in Francozom Romainom Febvrejem.

V drugi vožnji je Gajser odpeljal brez večjih težav in se prebil med deseterico, vseeno pa je, ker je Herlings nekaj krogov pred koncem prehitel Prada in dobil vseh možnih 50 točk, izgubil skupno prvo mesto. Tudi v tej vožnji je bil vrstni red prvih treh enak kot v prvi.

Razlike v SP so po današnji dirki majhne, saj tudi tretji Febvre zaostaja le tri točke za Gajserjem, ki si je pred kratkim na treningu poškodoval ključnico.


Pomembna je vsaka točka


»Vedel sem, da bo zelo težko. A po drugi strani sem vedel, da bo pomembna vsaka točka, zato sem poskusil. Kljub poškodbi se nisem počutil slabo, a v kvalifikacijah nisem prišel med deset. To je precej poslabšalo moje izhodišče. Na žalost sem v prvi vožnji doživel dva padca, a se nisem vdal in sem prišel do 19. mesta. V drugi vožnji sem našel prvi ritem na težki progi. Čeprav me je bolelo, sem se boril in vesel sem, da sem dobil 15 točk, ki bodo morda odločilne,« je za spletno stran svoje ekipe dejal Gajser.

V šibkejšem razredu MX2 je do novih točk prišel tudi slovenski dirkač Jan Pancar. Po 17. mestu v prvi vožnji je bil v drugi 12., kar mu je skupno prineslo 14. mesto na dirki in 13 novih točk. Zmagal je Francoz Tom Vialle pred rojakom Maximom Renauxom in Nizozemcem Kayem de Wolfom.

Skupno je prvi Renaux s 403 točkami, Pancar je 18. s 86 točkami.

Sezona SP se bo nadaljevala 3. oktobra v nemškem Teutschenthalu, naslednji teden pa bodo v Mantovi vozili dirko za pokal narodov oziroma ekipno SP.

Komentarji: