Tim Gajser zmagal na VN Velike Britanije

Slovenski motokrosist je odlično začel letošnjo sezono za svetovno prvenstvo v razredu MXGP.
Fotografija: Tim Gajser že leti med oblaki. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tim Gajser že leti med oblaki. FOTO: Matej Družnik/Delo

Slovenski motokrosist Tim Gajser je odlično začel novo sezono svetovnega prvenstva razreda MXGP. V britanskem Matterley Basinu je slavil zmago, potem ko je dobil prvo vožnjo, na drugi pa je v cilj pridrvel na drugem mestu za francoskim novincem v tej kategoriji in lanskim šampionom v MX2, Maximom Renauxom.

Gajser je na sobotnih kvalifikacijah dosegel drugo izhodišče, premagal ga je le novinec v tem razredu, svetovni prvak razreda MX2, Francoz Maxime Renaux. Po štartu je sicer zdrsnil nekoliko v ozadje in bil sredi dirke na petem mestu. A je potem z zanesljivo vožnjo in natančnimi manevri prišel že do drugega mesta ter v zadnjih krogih preganjal vodilnega Švicarja Jeremyja Seewerja. Ta je v predzadnjem krogu nato naredil napako in padel, s tem pa tudi prepustil vodstvo nekdanjemu svetovnemu prvaku in lani tretjemu v seštevku sezone Gajserju, slovenski dirkač pa je nato rutinsko pripeljal do cilja prve vožnja na prvem mestu.

Drugi je bil na koncu Seewer, tretji pa Renaux. V SP še ne nastopa svetovni prvak, Nizozemec Jeffrey Herlings, ki se je poškodoval med pripravami.

Timu Gajserju zmanjkal kakšen krog

Po štartu druge vožnje je slovenski as zdrsnil na peto mesto. Po polovici je bil tretji, potem pa je stopnjeval ritem in prehitel še Nizozemca Glenna Coldenhoffa in začel loviti vodilnega Jorgeja Prada. Podobno kot v prvi vožnji Seewerja je tudi Španca odločno napadel, ga nekaj krogov pred koncem tudi prehitel, potem pa naredil manjšo napako in padel. Izgubil je ravno toliko, da je bil spet drugi, ni pa popuščal in je skušal še enkrat priti do Španca. Zmanjkal mu je kakšen krog, saj se je na koncu povsem približal, a tudi drugo mesto v tej vožnji je bilo dovolj za zanesljivo skupno zmago na dirki.

Gajser je tako dirko za VN Velike Britanije končal s 47 točkami, Prado je bil drugi s 43, tretji pa Seewer s 40.

»V drugo mi je uspel malo boljši štart kot v prvi vožnji. Lahko sem lovil tekmece in jih ujel, privozil sem si že lepo prednost. Potem pa sem naredil neumno napako in padel, a sem skušal še enkrat ujeti Prada. Čisto malo je zmanjkalo, a vseeno sem lahko zadovoljen s prvo dirko sezone,« je zmago pospremil Gajser.

Janu Pancarju sedem točk

V razredu MX2 je uvodno dirko dobil dobil Nemec Simon Längenfelder, slavil je v obeh vožnjah, pred Francozom Tomom Viallejem in Belgijcem Jagom Gertsom. Slovenski predstavnik Jan Pancar je osvojil sedem točk, prvo vožnjo je končal na 16. mestu, drugo na 19., kar je skupno pomenilo 18. mesto.

Preberite še:

Komentarji: