Tina Šutej ugnala evropsko prvakinjo

Nekaj dni po razburljivem finalu EP v skoku s palico je naša bronasta junakinja v novi preizkušnji zmagala.
Fotografija: Tina Šutej je ohranila visoko raven pripravljenosti. Foto Peter Kastelic/Sportida
Odpri galerijo
Tina Šutej je ohranila visoko raven pripravljenosti. Foto Peter Kastelic/Sportida

Slovenska atletinja Tina Šutej je na mednarodnem mitingu v Jockgrimu pri Karlsruheju (Nem) zmagala v skoku s palico. Preskočila je 471 cm in za 10 cm ugnala tudi aktualno evropsko prvakinjo Finko Wilmo Murto.

V dvoboju nosilk kolajn z evropskega prvenstva v Münchnu je bila Šutejeva prepričljivo boljša od Finke, ki je na EP presenetila z dosežkom 485 cm. Ljubljančanka je vse višine do 471 zmogla v prvem poskusu, to višino pa v drugem.

Finka se nikakor ni znašla v uvodu v tekmo, ko je skakala na začetni višini 439 cm. To je preskočila šele v tretje. V nadaljevanju sta bili tekmovalki poravnani, ko pa je Finka na 471 cm letvico prvič podrla, se je odločila, da bo takoj taktično skušala na 481 cm. Taktika se ji je obrestovala na EP, kjer je na ta način prišla do zlata, tokrat pa je morala čestitati Šutejevi, ki je pretekli teden na EP v bavarski prestolnici osvojila bron.

Za Ljubljančanko je razveseljiv tudi podatek, da poškodba roke tik pred finalom EP in na kateri je sicer prejela devet šivov, očitno ni tako huda, saj lahko nastopa.

Preberite še:

Komentarji: