Tina Trstenjak v slovenskem finalu boljša od Andreje Leški

Nova zlata lovorika za celjsko šampionko, ki je bila najboljša na judoističnem turnirju za grand slam v Tel Avivu.
Fotografija: Tina Trstenjak (levo) je v finalu turnirja v Izraelu po podaljšku ugnala Andrejo Leški. FOTO: Rok Rakun/JZS
Odpri galerijo
Tina Trstenjak (levo) je v finalu turnirja v Izraelu po podaljšku ugnala Andrejo Leški. FOTO: Rok Rakun/JZS

Na judoističnem turnirju za grand slam v Tel Avivu (z nagradnim skladom 154.000 ameriških dolarjev) smo videli slovenski finale v kategoriji do 63 kilogramov, v katerega sta se prebili Tina Trstenjak in Andreja Leški. Po hudem boju se je na koncu zmage veselila Trstenjakova, ki si je tako izbojevala novo zlato lovoriko, srebrna kolajna pa je pripadla Leškijevi.

Potem ko redni del ni dal zmagovalke, je odločitev padla v podaljšku, v katerem je Andreja dobila še tretjo kazen. Tako se je Tina na najlepši način oddolžila Andreji za poraz na novembrskem evropskem prvenstvu v Pragi. Trstenjakova je sicer na poti do zaključnega obračuna po vrsti z iponi premagala Čehinjo Renato Zachovo, Britanko Lucy Renshall in Avstrijko Magdaleno Krssakovo.

Leškijeva si je nastop v velikem finalu izbojevala po zmagah nad Italijanko Nadia Simeoli (z iponom), Izraelko Gili Sharir (z vazarijem) in Nizozemko Sanne Vermeer (z vazarijem).

V Tel Avivu sta se danes predstavila tudi Anka Pogačnik, ki je po zmagi nad Avstrijko Michaelo Polleres (z iponom) in porazu z Nemko Miriam Butkereit (z vazarijem) v kategoriji do 70 kilogramov zasedla deveto mesto, in Martin Hojak (do 73 kg), ki je premagal Luksemburžana Claudia Nunesa Dos Santosa (z vazarijem) in izgubil z Moldavcem Victorjem Sterpujem (z iponom).

Od slovenskih judoistov se bodo jutri v Tel Avivu borili še Patricija Brolih (do 78 kg), Vito Dragič in Enej Marinič (oba do 100 kg). Na tekmovanju moči meri 421 judoistov iz 60 držav.

Komentarji: