Tjaša Kysselef na prizorišču lanske zmage peta

Telovadka Tjaša Kysselef je na prvi letošnji postaji svetovnega pokala v Melbournu na preskoku prejela oceno 13,833 točke.
Fotografija: Tjaša Kysselef je za nastop prejela 13,833 točke. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Tjaša Kysselef je za nastop prejela 13,833 točke. FOTO: Jure Eržen/Delo

Melbourne – Telovadka Tjaša Kysselef je na prvi letošnji postaji svetovnega pokala v športni gimnastiki v Melbournu (oziroma drugi, ki šteje kot kvalifikacijska tekma za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu) zasedla peto mesto na preskoku. Po uspešno opravljenih četrtkovih kvalifikacijah je dobro izpeljala tudi današnji finalni nastop, za katerega je prejela 13,833 točke. S konkurenco je opravila najboljša že v kvalifikacijah, Seo-jeong Yeo iz Južne Koreje, ki si je prislužila oceno 14,266.


Možnosti za stopničke so majhne


»Zelo sem zadovoljna, nastop se mi je izšel po željah. Cilj za pomlad in nadaljevanje sezone je ohraniti formo in po možnosti otežiti skoke, da bi bila še konkurenčnejša najboljšim,« je poudarila 25-letna branilka lanske zmage in v minuli sezoni zmagovalka skupne razvrstitve svetovnega pokala na preskoku. Z njenim nastopom je bil zadovoljen tudi ženski reprezentančni trener Andrej Mavrič, ki je že pred finalom povedal, da so letošnje možnosti za stopničke majhne, saj imajo tekmice zahtevnejše skoke.


Skokov še ne bo otežila


»Tjaša je dobro opravila oba skoka, zato ni razlogov za nezadovoljstvo. Za zdaj pa še ni pričakovati, da bi otežila skoke,« je pojasnil Mavrič. Na peti celini je slovenske barve branil še Rok Klavora na parterju, a je v četrtkovih kvalifikacijah po padcu v zadnji diagonali s 17. dosežkom ostal brez finala najboljše osmerice. Sezona gimnastičnega svetovnega pokala se bo nadaljevala sredi marca, ko se bo karavana preselila v Baku.

Preberite še:

Komentarji: