Tjaša Kysselef srebrna v Osijeku

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef, ki se je to pomlad vrnila po težki poškodbi in operaciji, je uspešno nastopila na svetovnem izzivu v Osijeku.
Fotografija: Tjaša Kysselef se je po poškodbi vrnila v izjemni formi. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Tjaša Kysselef se je po poškodbi vrnila v izjemni formi. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Tjaša Kysselef se je spomladi v velikem slogu vrnila na sceno, ko se je po letu dni odsotnosti zaradi poškodbe na evropskem prvenstvu v Baslu konec aprila prvič v karieri uvrstila v finale na preskoku. Sedemindvajsetletna reprezentantka je v finalu zasedla peto mesto za uspeh kariere. Na svetovnem pokalu v Varni je konec maja v kvalifikacijah padla in ostala brez finala, že na naslednji postojanki v Osijeku pa je spet končala na zmagovalnem odru.

»Po evropskem prvenstvu mi je nekako vse malo "padlo dol". Niti ne vem točno, zakaj. Slab nastop in kiks na svetovnem pokalu v Varni me je k sreči malo zbudil. Vseeno so bile priprave na tekmo v Osijeku zame težke, a se je k sreči vse dobro izšlo,« je s hrvaškega prizorišča za STA sporočila Kysselefova in dodala, da je v kvalifikacijah ravno zaradi težav na treningih skočila lažji skok kot v finalu, vseeno pa je v petek uspešno oddelala tudi kvalifikacije gredi in z devetim mestom za las ostala zunaj še enega finala.
 

Zlata vreden nastop


»Današnja skoka sta bila zame osebno popolna. Že to, da sem dvakrat obstala na nogah. Vem, da je bilo nekaj napak v zraku, a zame je bil današnji nastop v celotni gledano zlata vreden,« je bila novih stopničk zelo vesela varovanka selektorja Andreja Mavriča.

Glede nadaljevanja sezone se s trenerjem še nista dokončno dogovorila. Zdaj telovadce pred olimpijskimi igrami v Tokiu namreč čaka le še ena velika tekma; Mednarodna gimnastična zveza (Fig) je v začetku junija določila nov termin za finale olimpijskih kvalifikacij. Potem ko bi svetovni pokal v Dohi moral biti že marca, bo ta zdaj potekal med 23. in 26. junijem.

V Dohi bodo razdelili še zadnje olimpijske vstopnice za specialiste po orodjih. Olimpijske igre Tokio 2020 bodo med 23. julijem in 8. avgustom.

Preberite še:

Komentarji: