Tokio 2021: Dončić ni prepovedal sanj o kolajni

Priloga z bogato vsebino na 64 straneh zagotavlja navdušencem nad olimpizmom vse, kar morajo vedeti o letošnjem festivalu vrhunskega športa.
Fotografija: Košarkar Luka Dončić po zmagi nad Litvo, s katero se je Slovenija prebila na olimpijske igre. FOTO: Profimedia
Odpri galerijo
Košarkar Luka Dončić po zmagi nad Litvo, s katero se je Slovenija prebila na olimpijske igre. FOTO: Profimedia

Letošnje leto bodo zaznamovale najbolj nenavadne olimpijske igre v zgodovini človeštva, načrtovani športno-politični spektakel visoke tehnologije, ki je postal »nujno zlo« za preživetje svetovnega športnega gibanja. Kljub najhujšim potovalno-logističnim razmeram po drugi svetovni vojni bo na Japonsko prispelo 11.200 športnikov, ki bodo tekmovali v rekordnem številu športov (33) in disciplin (50).Izzive, ki čakajo udeležence olimpijskih iger na Japonskem, smo podrobno razčlenili v posebni prilogi Tokio 2020, ki bo priložena petkovem časopisu Delo. Priloga z bogato vsebino na 64 straneh zagotavlja navdušencem nad olimpizmom vse, kar morajo vedeti o letošnjem festivalu vrhunskega športa.

Posebna priloga Tokio 2021 bo jutri priložena <em>Delu</em>. FOTO: Delo
Posebna priloga Tokio 2021 bo jutri priložena Delu. FOTO: Delo

 
V ospredju je zgodovinska uvrstitev slovenske košarkarske reprezentance na olimpijske igre, na katerih bodo Luka Dončić in soigralci merili zelo visoko, Dončić ni prepovedal Slovencem niti sanj o morebitni kolajni.
 
Prav kolajna je glavni imperativ slehernega vrhunskega športnika. In teh v letošnji slovenski odpravi na Japonskem ne manjka. Morda še nikdar doslej Slovenija ni imela tako veliko kandidatov za olimpijska odličja kot prav letos.
 
Zanje se bodo borili tudi plezalka Janja Garnbret, judoistka Tina Trstenjak, kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar, atlet Kristjan Čeh, na vodi bodo med drugimi želeli opozoriti nase Peter Kauzer, Tina Mrak in Veronika Macarol, Špela Ponomarenko Janić in Janja Osterman – predstavili smo jih v prilogi Tokio 2020, v kateri najdete podroben seznam panog ter razpored tekem v posameznih panogah.
 
Priloga vsebuje pogovor s predsednikom OKS Bogdanom Gabrovcem, predstavili smo zgodovino mesta Tokio, značilnosti letošnjih iger, pot olimpijske bakle po Sloveniji, spregovorila sta nosilca slovenske zastave Bojan Tokić in Eva Terčelj, zanimiva je zgodovinska zgodba o vseh dosedanjih predsednikih Mednarodnega olimpijskega komiteja. V prilogi tudi tuji zvezdniki Tokia in še več.

Komentarji: