Umrl trikratni olimpijski prvak in prvi, ki mu je uspelo ponoviti podvig Jesseja Owensa

Bobby Joe Morrow zrežiral podvig, ki sta ga pozneje ponovila še Carl Lewis in Usain Bolt.
Fotografija: Jesse Owens (na fotografiji) je osvojil tako imenovani šprinterski trojček leta 1936 v Berlinu, Bobby Joe Morrow 20 let pozneje v Melbournu. Foto Arhiv Mok
Odpri galerijo
Jesse Owens (na fotografiji) je osvojil tako imenovani šprinterski trojček leta 1936 v Berlinu, Bobby Joe Morrow 20 let pozneje v Melbournu. Foto Arhiv Mok

V 85. letu starosti je v Združenih državah Amerike umrl trikratni dobitnik olimpijske medalje Bobby Joe Morrow. Nekdanji odlični atlet je v Teksasu umrl naravne smrti.

Morrow je na OI v Melbournu leta 1956 za ameriško reprezentanco osvojil tri zlate medalje, in sicer v teku na 100 in 200 metrov ter v štafetni sprinterski preizkušnji. Takrat je postal prvi atlet, ki mu je uspelo osvojiti tako imenovani šprinterski trojček po rojaku Jesseju Owensu v Berlinu leta 1936. Kasneje sta ta dosežek ponovila še Carl Lewis in Usain Bolt.

Morrow se je sicer upokojil leta 1958, leta 1960 pa se je vrnil v atletiko, a se ni uvrstil v ameriško olimpijsko ekipo za igre v Rimu istega leta. Po nekdanjem atletu je sicer poimenovan štadion šolskega kompleksa v San Benitu v Teksasu, kjer so svojcem izrazili sožalje ob smrti trikratnega olimpijskega prvaka.

Preberite še:

Komentarji: