V dežju se Slovenki nista znašli

Pia Babnik in Ana Belac sta prvi dan turnirja v Marylandu končali na 104. mestu s petimi udarci nad parom. V ospredju Azijke.
Fotografija: Pia Babnik si je obetala boljši začetek. FOTO: Rob Carr/AFP
Odpri galerijo
Pia Babnik si je obetala boljši začetek. FOTO: Rob Carr/AFP

Južnokorejka Chun In-gee vodi po prvem dnevu tretjega ženskega majorja sezone v golfu na igrišču podeželskega kluba Congressional v Bethesdi v ameriški zvezni državi Maryland z nagradnim skladom devet milijonov dolarjev. Na turnirju nastopata tudi Slovenki Pia Babnik in Ana Belac, ki sta prvi dan končali v spodnjem delu razpredelnice.

Chunova, 27-letnica iz Gunsana, zmagovalka dveh golfskih majorjev, je povedla z rekordnim izkupičkom na ženskih golfskih turnirjih najvišje kakovostne ravni. Prvi dan je opravila z osmimi udarci pod parom igrišča (64). Gre za dosežek, najnižji uvodni krog v zgodovini ženskega prvenstva PGA, ki je doslej uspel le sloviti Nicole Castrale leta 2006.

Ana Belac si z Ano Balec deli 104. mesto po prvem dnevu. FOTO: Harry How/AFP
Ana Belac si z Ano Balec deli 104. mesto po prvem dnevu. FOTO: Harry How/AFP

Po prvem dnevu sta na vrhu dve Južnokorejki. Druga je Hye-Jin Choi s tremi udarci pod parom. Ta dosežek si deli še s Tajko Pornanong Phatlum. Branilka naslova Američanka Nelly Korda si deli šesto mesto s še osmimi golfistkami z enim udarcem pod parom.

Golfistke so sicer spremljale zahtevne vremenske razmere z dežjem in slabo vidljivostjo. Na težkem terenu se nista najbolje znašli najuspešnejši Slovenki. Tako Pia Babnik kot Ana Belac si delita 104. mesto s še devetimi igralkami s petimi udarci nad parom igrišča.

Preberite še:

Komentarji: