V dvoboju razočaranih tolažba za Poljake

Poljska na odbojkarskem EP v boju za bron s 3:0 ugnala Francijo, jutri veliki finale med Slovenijo in Srbijo
Fotografija: Bronasta medalja EP je šla Poljakom. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Bronasta medalja EP je šla Poljakom. FOTO: AFP

Odbojkarji Poljske so osvojili bronasto medaljo na evropskem prvenstvu. V tekmi za tretje mesto so v Parizu premagali Francoze s 3:0 (24, 22, 21). V velikem finalu se bosta v nedeljo ob 17.30 v Parizu pomerili Slovenija in Srbija. Na svetovnem prvenstvu ostaja le še zadnje dejanje.

Nedeljska tekma za zlato medaljo bo za Slovenijo seveda tudi najpomembnejša na EP, že zdaj so Slovenci izenačili doslej najboljši dosežek na EP pred štirimi leti. Danes pa so v malem finalu pred še zdaleč ne polno dvorano Bercy tolažilno nagrado dobili Poljaki, ki so gladko odpravili gostitelje.


Francozi niso ustavili kubanskega Poljaka Wilfreda Leona. FOTO: AFP
Francozi niso ustavili kubanskega Poljaka Wilfreda Leona. FOTO: AFP


Gostitelji brez vsega


Številni Poljaki na tribunah, ki so konec tedna v Parizu verjetno pričakovali boj za zlato, so svoje odbojkarje tudi za bron nagradili z glasnim aplavzom, podporo pa so dobili tudi poklapani Francozi, ki so se jim sanje o domači medalji v dveh dneh iz možnosti za zlato spremenile v čisto ničlo.

Najbolj učinkovita pri Poljski sta bila Wilfredo Leon z 18 točkami in Michal Kubiak s 14, pri domačih je bil spet najbolj razpoložen zvezdnik Earvin Ngapeth z 18, 13 pa jih je dodal še Trevor Clevenot.

Komentarji: