V Estoniji se nasmiha veliko domače slavje

Hyundaijev dirkač Ott Tänak ima po drugem dnevu relija za SP slabih 12 sekund naskoka pred Ircem Craigom Breenom.
Fotografija: Estonskemu dirkaškemu asu Ottu Tänaku najbolje kaže na domači dirki. FOTO: Raigo Pajula/AFP
Odpri galerijo
Estonskemu dirkaškemu asu Ottu Tänaku najbolje kaže na domači dirki. FOTO: Raigo Pajula/AFP

Ljubljana – Po skoraj šestmesečnem prisilnem premoru (zaradi pandemije novega koronavirusa) se z dirko v Estoniji nadaljuje svetovno prvenstvo v reliju. Po drugem tekmovalnem dnevu je v vodstvu domači matador Ott Tänak (hyundai i20), ki brani lovoriko.

Estonski dirkaški šampion ima po enajstih hitrostnih preizkušnjah 11,7 sekunde naskoka pred drugouvrščenim moštvenim sotekmovalcem, Ircem Craigom Breenom, tretji pa je z zaostankom 28,7 sekunde francoski as Sebastien Ogier (toyota yaris). Kljub počeni gumi je bil na pragu nove uvrstitve na zmagovalni oder tudi finski vzhajajoči zvezdnik Kalle Rovanperä (toyota yaris), ki ga je na četrtem mestu od vodilnega Tänaka ločilo 34,9 sekunde, vendar pa je zaradi napake v kontrolnem območju naknadno prejel enominutni kazenski pribitek.


Na četrto mesto je tako napredoval tretji Toyotin dirkač, Valižan Elfyn Evans (+ 36,8), nekoliko večji pa je že zaostanek pestouvrščenega Japonca Takamota Kacute (toyota yaris, + 1:01,9). Dirka se bo nadaljevala jutri, do konca je še šest hitrostnih preizkušenj.


 

Preberite še:

Komentarji: