V Jerezu končana prevlada Yamahe

Jack Miller izkoristil težave Fabia Quartararoja, ki je popustil v zaključku dirke za VN Španije. Drugi Bagnaia, tretji Morbidelli. Marc Marquez deveti.
Fotografija: Jack Miller je 10 krogov pred koncem prehitel Fabia Quartararoja. FOTO: Jon Nazca/Reuters
Odpri galerijo
Jack Miller je 10 krogov pred koncem prehitel Fabia Quartararoja. FOTO: Jon Nazca/Reuters

V četrti dirki elitnega motociklističnega razreda motoGP se je končala prevlada Yamahe, do zmage je prišel Jack Miller, drugi je bil še en dirkač na ducatiju Francesco Bagnaia, tretji pa Franco Morbidelli (Yamaha). Marc Marquez je bil deveti.

Večino časa je v Jerezu v vodstvu Fabio Quartararo (Yamaha), najboljši tudi v kvalifikacijah, ki pa je zaradi težav z gumami v zadnjih desetih krogih močno popustil in padel daleč nazaj. Avstralec Miller je prvič zmagal na ducatiju in prvič po letu 2016.



Prvo dirko je dobil Maverick Vinales, naslednji dve Quartararo. Tokrat smo na VN Španije videli dvojno zmago Ducatija. Valentino Rossi je bil 17.

V skupnem seštevku ima Bagnaia dve točki prednosti pred Quartararojem, tretji je Vinales. Naslednja dirka bo preizkušnja za VN Francije v Le Mansu čez 14 dni.

Fabio Quartararo ni unovčil najboljšega štartnega položaja. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP
Fabio Quartararo ni unovčil najboljšega štartnega položaja. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP


Moto2: dvojna italijanska zmaga


Italijan Fabio Di Giannantonio je zmagal v razredu moto2. Drugi je bil njegov rojak Marco Bezzecchi z 1,722 sekunde zaostanka, tretji je Britanec Sam Lowes, ki je zaostal 2,229 sekunde. Vsi trije so vozniki Kalexa, tako kot tudi četrtouvrščeni Avstralec Remy Gardner, ki z 69 točkami vodi v svetovnem prvenstvu. Tri manj jih ima na drugem mestu Španec Raul Fernandez (Kalex), ki je bil tokrat peti.

Jack Miller in Francesco Bagnaia sta osrečila moštvo Ducatija. FOTO: Jon Nazca/Reuters
Jack Miller in Francesco Bagnaia sta osrečila moštvo Ducatija. FOTO: Jon Nazca/Reuters

 

Moto3: Acosta še naprej blesti 


Šestnajstletni Španec Pedro Acosta (KTM) pa je zmagal v razredu moto3 ter je še na četrti dirki SP, na katerih je nastopil, kot prvi novinec doslej stopil na zmagovalni oder. Na VN Katarja je bil drugi, zmagal pa je tudi na VN Dohe in Portugalske. V Jerezu je bil drugi Italijan Romano Fenati (Husqvarna) z 0,417 sekunde zaostanka, tretji pa Španec Jeremy Alcoba (Honda, +0,527).
Acosta ima v skupnem seštevku SP 95 točk in prepričljivo vodi, Italijana Niccolo Antonelli (KTM) in Andrea Migno (Honda) imata na drugem in tretjem mestu 44 in 42 točk.

Preberite še:

Komentarji: