Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V nesreči je umrla mlada smučarska tekačica Hana Mazi Jamnik

Stara je bila 19 let in je bila ena od najbolj obetavnih tekmovalk.
Hana Mazi Jamnik je bila zelo nadarjena športnica. FOTO: Zaslonski posnetek
Hana Mazi Jamnik je bila zelo nadarjena športnica. FOTO: Zaslonski posnetek
Š. R., STA
11. 8. 2022 | 15:15
11. 8. 2022 | 16:27
2:05

Na pripravah na Norveškem je v tragični nesreči umrla mlada članica slovenske reprezentance A v smučarskem teku Hana Mazi Jamnik, so v izjavi za javnost sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS). Stara je bila 19 let ter bila ena od najbolj obetavnih tekmovalk v smučarskem in rolkarskem teku. Vzroka za nesrečo oziroma kaj se je sploh pripetilo, SZS ni zapisala, kot poročajo norveški mediji, pa je bila udeležena v prometni nesreči, v katero je bil vpleten še voznik tovornjaka.

V Kranjčanko je malo pred deveto uro med treningom na rolkah v predoru Botshei na cesti med Forsandom in Joerpelandom trčil tovornjak. Kot poroča Sportal, so ponesrečenko s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Stavanger, kjer pa zdravnikom ni uspelo rešiti njenega življenja.

»Voznika in vozilo imamo pod nadzorom. Vzeli smo mu vozniško dovoljenje in ga ovadili. Vzeli smo mu tudi vzorec krvi, da bi ugotovili, če je vozil pod vplivom alkohola,« je za norveško spletno stran norvay.posten.com dejal predstavnik policije, ki je po nesreči za dalj časa zaprla cesto.

Lani je Hana Mazi Jamnik na svetovnem prvenstvu na tekaških rolkah v Italiji osvojila zlato in srebrno odličje v mladinski konkurenci. Naslov svetovne mladinske prvakinje je osvojila v drsalni tehniki, naslov podprvakinje pa v klasični tehniki.

Smučarska zveza je družini mlade tekačice izrazila sožalje, obenem pa prosila za spoštovanje zasebnosti družine v zahtevnih trenutkih.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine