Venko profesionalno kariero začel z bliskovito zmago

Boksar iz Slovenskih Konjic že v uvodni rundi obračuna v Sarajevu prisilil k vdaji Renata Mrnjavca iz BiH.
Fotografija: Aljažž Venko (levo) je uspešno prestal ognjeni krst v poklicnem ringu. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Aljažž Venko (levo) je uspešno prestal ognjeni krst v poklicnem ringu. FOTO: Tadej Regent

Ljubljana – Slovenski boksar Aljaž Venko je uspešno prestal ognjeni krst v poklicnem ringu. V svojem prvem profesionalnem dvoboju je v Sarajevu že v uvodni rundi obračuna v srednji kategoriji (do 72,574 kilograma) s tehničnim nokavtom premagal domačega matadorja Renata Mrnjavca, ki je v zadnjem hipu vskočil namesto rojaka Slobodana Vukića.

»Renata sem k vdaji sem prisilil z udarcem v telo,« je 25-letni Konjičan, ki je konec lanskega leta podpisal pogodbo z nemškim klubom TS Fight-Sportmanagement, pojasnil, na kakšen način je dosegel krstno poklicno zmago. »Ker je šlo za mojo prvo profesionalno borbo, sem si želel zapustiti dober vtis. Vesel sem, da mi je uspelo,« ni skrival navdušenja Venko, ki ga je posebej pohvalil tudi menedžer Rainer Gottwald.

Prav veliko počitka si Aljaž po vrnitvi domov ne bo mogel privoščiti, saj ga že v kratkem čaka naslednji dvoboj. »Po vsej verjetnosti bom naslednjič boksal že konec tega meseca ali najpozneje aprila nekje v Nemčiji,« je še sporočil najboljši športnik leta v Slovenskih Konjicah.

Komentarji: