Vinalesu uvodna dirka sezone v Dohi

Španec Maverick Vinales je zmagovalec prve dirke razreda motoGP, VN Katarja. Na zmagovalnem odru še Johann Zarco in Francesco Bagnaia.
Fotografija: Maverick Vinales je po slabšem štartu začel prehitevati tekmece in prvi prečkal ciljno črto. FOTO: Karim Jaafar/AFP
Odpri galerijo
Maverick Vinales je po slabšem štartu začel prehitevati tekmece in prvi prečkal ciljno črto. FOTO: Karim Jaafar/AFP

Španec Maverick Vinales (Yamaha) je zmagovalec prve dirke nove sezone svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP, Vn Katarja. 

Vinalesu sta se na zmagovalnem odru pridružila Francoz Johann Zarco (Pramac Ducati), tretji pa je bil Italijan Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo).

Sezona se bo nadaljevala naslednji teden na istem prizorišču, kjer bo dirka za VN Dohe.


Ducatiji so se pognali v ospredje, Vinales napredoval do zmage


Začetek dirke je bil v znamenju dirkačev Ducatija. Prvo mesto je zadržal Francesco Bagnaia, Avstralec Jack Miller se je s petega mesta prebil na drugo, Francoz Johann Zarco s šestega na tretje, Španec Jorge Martin pa je pridobil kar deset mest in bil četrti.

Maverick Vinales je s tretjega mesta nazadoval na osmo in od tam začetek svoj pohod do vrha. Po treh krogih je bil peti, osem krogov kasneje je prehitel tretjeuvrščenega Fabia Quartararoja, v dvanajstem krogu pa je hladnokrvno švignil pred Johanna Zarcoja.

Odlični Španec je vozil z vrhunskim ritmom, osem krogov pred koncem je vodilni Francesco Bagnaia nemočno pospremil, kako je švignil mimo njega v ospredje.

Maverick Vinales je vodil vse do konca, zelo pestro pa je bilo za njim. Še v zadnjem krogu je bil na drugem mestu aktualni svetovni prvak, Španec Joan Mir, ki pa je v poslednjem ovinku storil veliko napako, tako da sta ga prehitela tako Zarco kot Bagnaia.

»Zelo sem zadovoljen, skoraj ne bi moglo biti bolje. Vozil sem svojo dirko, vedel sem, kje lahko pridobim in napadam. Na koncu se je razpletlo fantastično in lahko se le zahvalim vsem, ki so mi pomagali,« je bil po zmagi vesel Vinales.Izidi
MotoGP
1. Maverick Vinales (Špa/Yamaha) 42:28,663,
2. Johann Zarco (Fra/Ducati Pramac) + 1,092
3. Francesco Bagnaia (Ita/Ducati) 1,129
4. Joan Mir (Špa/Suzuki) 1,222
5. Fabio Quartararo (Fra/Yamaha) 3,030
6. Alex Rins (Špa/Suzuki) 3,357

Moto2
1. Sam Lowes (VBr/Kalex) 40:03,123
2. Remy Gardner (Avs/Kalex) + 2,260
3. Fabio di Giannantonio (Ita/Kalex) 5,228

Moto3
1. Jaume Masia (Špa/KTM) 38:29,620
2. Pedro Acosta (Špa/KTM) + 0,042
3. Darryn Binder (JAR/Honda) 0,094

Preberite še:

Komentarji: