Z novinarske konference odhitela na izpit iz algebre, z mislimi že pri spektaklu v Stožicah

Ema Kozin bo skušala 6. oktobra ugnati izkušeno Švedinjo Mario Lindberg in osvojiti diamantni pas združenja WBC.
Fotografija: Ob Emi Kozin se bo 6. oktobra v Stožicah boril tudi Bojan Kosednar. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Ob Emi Kozin se bo 6. oktobra v Stožicah boril tudi Bojan Kosednar. FOTO: Miha Šimnovec

Trzin – Neporaženo slovensko profesionalno boksarko Emo Kozin (16 zmag, 8 s k. o., 1 neodločen izid) bo 6. oktobra v ringu sredi stožiške dvorane pričakala zelo visoka ovira. V obračunu za naslova svetovne prvakinje v supersrednji kategoriji po različicah IBA in WBO ter diamantni pas prestižnega združenja WBC bo namreč njena tekmica izkušena Švedinja Maria Lindberg (17 zmag, 9 s k. o., 2 neodločena izida, 4 porazi), ki si je lastila že številne lovorike.

»Če sem iskrena, nisem presenečena, da bo moja nasprotnica prav Lindbergova. Konec koncev velja za eno od najboljših boksark v teh kategorijah, premagala je več kakovostnih tekmic, dvakrat se je pomerila tudi z nemško zvezdnico Christino Hammer. Čaka me težka borba, toliko težja, ker ima Maria čvrsto (dvojno) obrambo, ki jo bo treba prebiti. A ne dvomim, da bomo s trenerji pripravili ustrezno taktiko zanjo, zato seveda pričakujem zmago, kakršno koli že!« je poudarila Kozinova in večkrat ponovila, kako zelo si šteje v čast, da bo lahko boksala v Stožicah.

»Neizmerno sem hvaležna trenerju Rudolfu Pavlinu, menedžerju Mirku Skoku in vsem drugim, ki so mi omogočili, da bom lahko nastopila na tem borilno-rockovskem spektaklu, ki si ga bom zagotovo zapomnila za vse življenje. To je enkratna priložnost, da širši javnosti pokažemo, da se profesionalni boks pri nas ni končal z Dejanom Zavcem,« se je na včerajšnji novinarski konferenci razgovorila 20-letnica iz Šmartnega ob Savi, ki bo imela to nedeljo pripravljalni dvoboj v Splitu, kjer bi bilo vse razen njenega prepričljivega uspeha proti Editi Karabeg iz BiH (2 zmagi, 2 s k. o., 10 porazov) veliko presenečenje. »To bo nekakšno ogrevanje za Lindbergovo, da spet pridobim občutke za borbo,« je še pojasnila »princeska«, preden je odhitela na izpit iz algebre na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani.
 

V Stožicah tudi Baković, Venko, Kosednar


Pavlin verjame, da bodo šampionski pasovi, torej tudi diamantni ugledne zveze WBC, za katerega se bo Kozinova potegovala šele kot sedma boksarka, ostali v Sloveniji. »Maria je resda izkušenejša, toda v zadnjem obdobju dela določene napake, ki jih bomo poskušali izkoristiti. Emi dajem prednost tudi zato, ker je v vzponu,« je Pavlin svojo varovanko primerjal z 22 let starejšo tekmico iz Malmöja in razkril, da bodo v Stožicah pod slovensko zastavo boksali tudi Tanja Ovsenik (3 zmage, 1 s k. o.), Andrej Baković (7 zmag, 6 s k. o.) in Aljaž Venko (2 zmagi, 2 s k. o.). Za nameček bodo lahko ljubitelji borilnih veščin 6. oktobra v Stožicah spremljali tudi mojstre mešanih borilnih športov (MMA), med katerimi bodo naše barve branili Gregor Kek, Lemmy Krušič, Jakob Nedoh, Matej Plavec in legendarni Bojan Kosednar.

»V veliko čast mi je, da sem lahko del tega dogodka. Moja kariera je bila tudi zaradi zapora, ki je pustil določene posledice, v zadnjih letih v zatonu, a verjamem, da mi bo posijalo sonce. Ne slepim se, da se lahko prebijem do organizacije UFC, v Stožicah pa bom dokazal, da še zdaleč nisem za staro šaro,« je napovedal 35-letni Ljubljančan in pribil, da je že zdaj v formi, v kakršni že zelo dolgo ni bil.

Na spektaklu bodo prišli na svoj račun tudi ljubitelji rock glasbe, med premori bosta namreč občinstvo ogrevali skupini Seven Days in May ter John F. Doe, obračunom pa bo sledil še koncert s številnimi zvezdniki z domače scene, ki naj po besedah prirediteljev za zdaj še ostanejo skrivnost.

Preberite še:

Komentarji: