Zadnja dirka Verstappnu, podprvak je Bottas

Mercedesu prepričljivo prvo mesto v vozniškem seštevku in med konstruktorji.
Fotografija: Max Verstappen na poti do zmage v Abu Dabiju. FOTO: Kamran Jebreili/Reuters
Odpri galerijo
Max Verstappen na poti do zmage v Abu Dabiju. FOTO: Kamran Jebreili/Reuters

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec 17., zadnje dirke sezone svetovnega prvenstva formule ena. Na preizkušnji v Abu Dabiju je premagal oba Mercedesova voznika, Valtterija Bottasa in svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona. Finec si je z današnjim drugim mestom zagotovil tudi skupno drugo mesto v sezoni 2020. Za Verstappna je današnja zmaga druga v sezoni in skupno deseta v karieri.

Pred zadnjo postajo koronske sezone 2020 je bilo še odprto vprašanje skupnega drugega mesta. V točkovni prednosti je bil Bottas, ki mu je današnje drugo mesto zadoščalo, da je potrdil zmagoslavje Mercedesa. Nemška ekipa je tako sezono končala z dvojno zmago v vozniškem seštevku, potem ko si je Hamilton že pred časom privozil sedmi naslov prvaka, premočna pa je bila tudi v seštevku konstruktorjev.

Danes je svojo zadnjo dirko za Ferrari odpeljal nekdanji štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel, a je doživel novo razočaranje, saj je s 14. mestom še enkrat ostal brez točk, sezono pa končal na skromnem 13. mestu.

Preberite še:

Komentarji: