Zadnji dan turnirja v Abu Dabiju od naših do uvrstitve le Dragič

Metka Lobnik in Enej Marinič sta se od tekmovanja za grand slam v judu v Združenih arabskih emiratih poslovila brez dosežene zmage.
Fotografija: Vito Dragič (desno) si je v Abu Dabiju izbojeval deveto mesto. FOTO: OKS
Odpri galerijo
Vito Dragič (desno) si je v Abu Dabiju izbojeval deveto mesto. FOTO: OKS

Zadnji tekmovalni dan turnirja za grand slam v Abu Dabiju (z nagradnim skladom 154.000 evrov) se je za slovensko zastopstvo v judu končal zelo hitro. Do uvrstitve se je namreč dokopal le Vito Dragič, ki je v kategoriji nad 100 kilogramov pristal na devetem mestu.

Judoist Impola je bil v uvodnem krogu prost, v drugem pa je premagal Monačana Marvina Gadeauja (10:0). V osmini finala je moral nato Dragič priznati premoč Nemcu Losseniju Koneju (0:10). V isti kategoriji se je pod slovensko zastavo boril tudi Enej Marinič (Branik Maribor), ki je v drugem krogu (v prvem je bil prav tako prost) potegnil krajšo proti Madžaru Richardu Sipoczu (0:7).

Od tekmovanja v Združenih arabskih emiratih se je danes hitro poslovila tudi Metka Lobnik (Apolon Maribor Hoče), ki je v drugem krogu kategorije do 78 kilogramov (za začetek je bila tudi prosta) klonila pred Marie Branser iz Gvineje (0:10).

Na turnirju v Abu Dabiju je sodelovalo 450 judoistov in judoistk iz 77 držav. Že naslednji teden pa bo v Montpellierju na sporedu evropsko prvenstvo, na katerem bodo skušali naši najboljši reprezentanti in reprezentantke nadaljevati trend osvajanja kolajn na tem tekmovanju.

Preberite še:

Komentarji: