Floridčani se še niso vdali, v podaljšku so ostali živi

Hokejistom Colorada, branilcem naslova v NHL, po porazu v Seattlu grozi hitro slovo v končnici.
Fotografija: Hokejisti Floride so še podaljšali upanje v bitki za Stanleyjev pokal po zmagi v dvorani TD Garden v Bostonu. FOTO: Bob Dechiara/Usa Today Sports/Reuters
Odpri galerijo
Hokejisti Floride so še podaljšali upanje v bitki za Stanleyjev pokal po zmagi v dvorani TD Garden v Bostonu. FOTO: Bob Dechiara/Usa Today Sports/Reuters

Hokejisti Floride so v NHL v gosteh premagali Boston s 4:3 in s tem znižali izid v zmagah na 2:3 ter obdržali upanje na napredovanje v drugi krog končnice na vzhodu. Srečanje je odločil Matthew Tkachuk po šestih minutah in petih sekundah podaljška.

Na zahodnem delu je v peti tekmi Seattle doma s 3:2 premagal Colorado, branilca naslova, in povedel s 3:2 v zmagah.

»Super opravljeno. Preživeli smo, da se bomo lahko borili še en dan. Sergej Bobrovski je imel izjemno posredovanje ob koncu rednega dela, drugače bi bilo že tedaj za nas v tej sezoni vsega konec. Potem pa nam je uspelo zadeti še v podaljšku. Vse skupaj se v končnici dodaja zelo hitro,« je po tekmi povedal Tkachuk.

Bobrovski je ubranil 44 strelov, tudi po protinapadu Brada Marchanda sekundo pred koncem rednega dela. Dve točki za domače sta prispevala Marchand z golom in podajo ter z dvema asistencama Charlie McAvoy. Linus Ullmark je ubranil 21 strelov za Boston, ki je prejel predsedniški pokal za najboljšo ekipo rednega dela sezone.

Prvakom prejšnje sezone ne kaže najbolje. Seattle je tako kot na vseh prejšnjih tekmah tokratnega dvoboja z njimi povedel, v sedmi minuti druge tretjine je bil za 1:0 uspešen Morgan Geekie.

Slabe tri minute pozneje je na svoji prvi tekmi v NHL za 2:1 zadel Tye Kartye, Yanny Gourde pa je po minuti in 40 sekundah zadnjega dela povišal na 3:1. Evan Rodrigues je ob zamenjavi igralca za vratarja dobre štiri minute in pol pred koncem postavil končni izid, saj prvakom ni uspelo več premagati vratarja Philippa Grubauerja (26 obramb).

Preberite še:

Komentarji: