Kopitar razigraval soigralce za novo zmago Kraljev

Anže Kopitar je k zmagi Los Angeles Kings nad Calgary Flames s 5:3 prispeval dve podaji.
Fotografija: Dec 23, 2023; Los Angeles, California, USA; Los Angeles Kings right wing Quinton Byfield (55) celebrates after scoring a goal against the Calgary Flames during the third period of a game at Crypto.com Arena. Mandatory Credit: Jessica Alcheh-USA TODAY Sports Foto Jessica Alcheh Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Dec 23, 2023; Los Angeles, California, USA; Los Angeles Kings right wing Quinton Byfield (55) celebrates after scoring a goal against the Calgary Flames during the third period of a game at Crypto.com Arena. Mandatory Credit: Jessica Alcheh-USA TODAY Sports Foto Jessica Alcheh Usa Today Sports Via Reuters Con

Hokejisti Los Angeles Kings so ponoči v severnoameriški ligi NHL na domačem ledu premagali Calgary Flames s 5:3 za 19. zmago v sezoni. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v 20:46 minute na ledu prispeval dve podaji.

Dve podaji je zbral tudi Drew Doughty, dva gola pa Quinton Byfield za tretjo zmago kraljev na zadnjih štirih tekmah. Kralji so z 19 zmagami pri 42 točkah na šestem mestu v zahodni konferenci, a od ekip pred njimi imajo najmanj dve odigrani tekmi manj, tako da bi lahko bili celo na drugem mestu.

Cam Talbot je v vratih Los Angelesa zbral 29 obramb. Pri Calgaryju, ki je pred tokratnim porazom zmagal trikrat v nizu, je Blake Coleman dosegel dva zadetka.

Kopitar je prvo podajo vknjižil po minuti igre v domači dvorani, ko so kralji povedli po golu Byfielda. Rasmus Andersson je hitro izenačil, preden je Pierre-Luc Dubois Los Angeles znova popeljal v vodstvo.

V začetku druge tretjine je Calgary z golom Colemana spet izenačil, a sta Alex Laferriere in Trevor Moore zadela za 4:2. V zadnji tretjini je Coleman še znižal na 3:4, Byfield pa je minuto pred koncem postavil končni izid dvoboja, pri tem je drugo podajo vpisal Kopitar.

Kralje bodo naslednji dvoboj igrali v noči s srede na četrtek, ko se bodo na domačem ledu pomerili z zadnjo ekipo pacifiške divizije San Jose Sharks.

Komentarji: