Risi brez Anžeta Kopitarja na svetovnem prvenstvu

Po 88 odigranih tekmah sezone v NHL se je naš vodilni hokejist skupaj s klubom iz Los Angelesa odločil okrevati po manjših poškodbah in ga zato ne bo v Rigi.
Fotografija: Anže Kopitar je nazadnje nastopil za rise na SP skupine B 2019 v Kazahstanu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Anže Kopitar je nazadnje nastopil za rise na SP skupine B 2019 v Kazahstanu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ugank ni več, slovenska hokejska reprezentanca bo na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo od 12. do 28. maja na Finskem in v Latviji, nastopila brez našega udarnega zvezdnika ledenih ploskev Anžeta Kopitarja. Risi bodo sicer igrali v skupinskem delu prvenstva v Rigi.

Kapetan hokejistov Los Angelesa se je s tem moštvom podobno kot pred enim letom poslovil od končnice v 1. kolu, vnovič je bilo za Kralje usodno moštvo iz Edmontona. Napadalec, star 35 let, je odigral vseh 88 uradnih tekem v sezoni, pred njo še nekaj pripravljalnih, izčrpanost je zdaj opravila svoje.

»Anže je zbral tudi nekaj manjših poškodb, nobena ni takšna, da ne bi mogel nastopiti, toda sam je ocenil, da v takšnem zdravstvenem stanju ne bi bil sposoben na želeni ravni pomagati našemu moštvu v Rigi, «je poudaril selektor Matjaž Kopitar, ob našem vprašanju, če je v tem primeru šlo zgolj za igralčevo odločitev ali tudi željo kluba, pri katerem vodilnemu slovenskemu hokejistu pripada zelo pomembna vloga, odgovoril: »Gre za splet odločitev: Anže si želi okrevanje in počitek, obenem pa pri klubu upajo, da si bo zdaj oddahnil in nato v miru pripravil za naslednjo sezono.«

Preberite še:

Komentarji: