Risi z dvema zmagama iz Budimpešte

Selektor Matjaž Kopitar je objavil končni seznam risov za SP, na katerem ni več branilca Nejca Stojana ter napadalcev Gregorja Koblarja in Mihe Beričiča.
Fotografija: Kapetan risov bo na svetovnem prvenstvu Jan Urbas. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Kapetan risov bo na svetovnem prvenstvu Jan Urbas. FOTO: Jure Eržen/Delo

Za slovo od tridnevnega dela priprav v Budimpešti so se naši risi pomerili z Madžari in po sredini gladki zmagi s 4:0 tokrat slavili uspeh s 4:2 (2:1, 0:1, 2:0; Tomaževič 10., Drozg 18. PP, Čimžar 58., Gregorc 59. EN).

Sodeč po uvodnih minutah so misli uhajale k še eni gladki zmagi slovenskih hokejistov, obenem pa je bilo jasno, da se Madžari pred 7500 gledalci v veličastni večnamenski dvorani, ki so jo odprli za lanski rokometni euro, ne bodo kar tako vdali. 

 

 

Toda dejansko je bila Slovenija, ki je ni zmedlo madžarsko vodstvo z 1:0 na polovici uvodne tretjine, bolj prepričljiva  in zabila dva gola ter v teh prvih 20 minutah sprožila več strelov (15:9). Toda v nadaljevanju ni šlo po želenih slovenskih notah. Risi so si privoščili preveč izključitev, se zato pogosto branili, izid 2:2 po koncu druge tretjine pa niti ni razkrival domače aktivnosti v strelih – 18:9.

»Takrat nas je selektor v odmoru pred zadnjo tretjino opozoril na številne spodrsljaje in pri tem imel prav. Strnili smo svoje vrste ter se zbrali,« je poudaril izkušeni branilec Žiga Pavlin, s katerim bomo poseben pogovor objavili v prihodnjih dneh. 

Dejansko pa je bila Slovenija pred glasnimi madžarskimi gledalci v zadnji tretjini za razred boljša od gostiteljev in takšno igro tudi kronala z novo zmago, 6. v tem pripravljalnem obdobju. Do svetovnega prvenstva, ki se bo na Finskem in v Latviji začelo 12. t. m., se bo pomerila še z Dansko, v torek v Københavnu. 

Po tekmi je selektor Matjaž Kopitar objavil končni seznam potnikov za svetovno prvenstvo. Med njimi ni več branilca Nejca Stojana ter napadalcev Mihe Beričiča in Gregorja Koblarja. 

Preberite še:

Komentarji: