Zmaji bruhali ogenj v Innsbrucku

Hokejisti SŽ Olimpije so se v 28. kolu ICEHL veselili pomembne zmage nad Tirolci.
Fotografija: Hokejisti Olimpije so danes zmagali v Innsbrucku. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Hokejisti Olimpije so danes zmagali v Innsbrucku. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Hokejisti SŽ Olimpije so v 28. kolu lige ICEHL v gosteh premagali Innsbruck. Zeleno-beli so se veselili zmage s 3:0 (2:0, 0:0, 1:0).

Ljubljanski hokejisti so se po domačem porazu proti zadnjeuvrščenemu Gradcu vrnili z lepo predstavo pri Innsbrucku, ki so ga premagali celo brez prejetega gola. Obenem so nadgradili zmago izpred treh tednov, ko so v isti dvorani že slavili po kazenskih strelih s 3:2. Tirolcem, sicer neposrednim sosedom na lestvici, so se zdaj približali na pet točk (32:37).

Ključna za nov uspeh v Innsbrucku sta bila zbrana ljubljanska obramba in vratar Lukaš Horak, ki se je po poškodbi spet vrnil med vratnici Olimpije. Delo je opravil odlično, saj je ustavil vseh 36 strelov in bil eden ključnih mož za pomembne tri točke zmajev.

Ljubljančani so večino dela v napadu, ki je prinesel točke, opravili že v prvem delu. Innsbruck je imel sicer rahlo premoč, toda gostje so se brez težav ubranili, potem pa je mrežo domače zasedbe načel Chris Dodero v deseti minuti. Slovenski prvaki so dobro igrali tudi ob številčni prednosti tekmecev, v 16. minuti pa sta Jaka Sodja in Miha Beričič ob igralcu manj pobegnila v nasprotni napad, ki ga je prvi končal s podajo izza gola, drugi pa z zadetkom za 2:0.

Gostitelji kljub pritisku v nadaljevanju niso mogli zasukati rezultata. V drugi tretjini je bilo pred vrati Horaka večkrat vroče, toda češki vratar ni klonil. Tirolci so bili tudi v zadnji tretjini več pri ploščku in imeli več strelov (skupno na tekmi 36:19), a so se vse akcije končale z obrambami Horaka. Innsbruck je že dve minuti in pol pred koncem iz vrat potegnil Evana Buitenhuisa, kar pa so gostje izkoristili za potrditev zmage, v prazen gol  je zadel Trevor Gooch.

Ljubljančane že jutri čaka naslednja tekma v gosteh, kratek niz tekem na zahodu Avstrije bodo nadaljevali v Feldkirchu.

Komentarji: