»34. dan, počil in zapustil hišo«

Avstralec Rohan Dennis je spet poskrbel za razburjenje.
Fotografija: Rohan Dennis se ne zmeni za pravila. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Rohan Dennis se ne zmeni za pravila. FOTO: AFP

Kontroverzni avstralski kolesar Rohan Dennis je v Gironi, kjer prebiva, prekršil pravila španskih oblasti v zvezi z epidemijo novega koronavirusa, zapustil prebivališče in odšel na trening.

Po njem je prek instagrama objavil sliko iz spremljevalnega vozila in pod njo zaklel: »34. dan, počil in zapustil hišo. Covid-19 mi lahko ... mojo rit«.

Med uporabniki spletnih omrežij je javna objava kolesarja Ineosa, svetovnega prvaka v kronometru, sprožila val ogorčenja, zato je zaprl svoje račune, kar se je zgodilo že lani, potem ko je zaradi še zdaj nepojasnjenih razlogov zapustil dirko po Franciji in se pozneje razšel z ekipo Bahrain Merida.

Rohan Dennis je ubranil naslov svetovnega prvaka v vožnji na čas. FOTO: Reuters
Rohan Dennis je ubranil naslov svetovnega prvaka v vožnji na čas. FOTO: Reuters

 

Zakaj ne bi povedal svojih čustev?


»Bil sem iskren in povedal, kar mislim. Bi raje videli, da bi lagal? Zakaj ne bi izrazil svojih čustev in povedal tega, kar mislim?« ni iskal opravičil 29-letni kolesar, specialist za vožnjo na čas.

Njegova ekipa, ki je sicer zelo aktivna v boju proti novemu koronavirusu, kršitve ni hotela komentirati. Tako zaenkrat ni jasno, ali ga čaka kakšna kazen, ali se bo izmazal brez nje.

Preberite še:

Komentarji: